3 koordinater i Sommarsverige du inte vill missa

 2021-06-28
3 koordinater i Sommarsverige du inte vill missa

Sommaren 2020 och dess restriktioner blev en ögonöppnare för många svenskar. Att en stor del av semestrandet ägde rum inrikes fick allt fler att upptäcka Sveriges stora utbud av häftiga sevärdheter och vackra platser.

Många var de som åkte vill Västkusten, Österlen och Gotland. Årets sommarsemester ser för många ut att utspela sig inrikes även den. Därför ger vi i denna artikel tre tips på andra koordinater att besöka sommaren 2021.

Dryga ut semesterkassan

Den som planerar en resa har förhoppningsvis hunnit spara ihop en semesterkassa. Men kanske fattas en del för att du ska kunna ta dig dit du vill. Att låna pengar till semester är inget ovanligt. I dag kan du snabbt och enkelt låna pengar direkt till fördelaktiga villkor.

För att låna pengar till en resa passar privatlån eller snabblån bra, beroende på hur mycket du vill låna.

Undersökningar visar att svenskarna lånar allt mer. Troligtvis beror detta på att det aldrig varit enklare att hitta ett lån till bra villkor. I takt med att antalet långivare och låneförmedlare ökar tenderar lånens villkor att bli mer fördelaktiga. Om du går i lånetankar är det därför en stor fördel att jämföra dina alternativ för att hitta bästa möjliga förutsättningar utifrån din situation.

Men kom ihåg: låna aldrig mer än vad du kan betala tillbaka.

3 semestertips med något för alla

Var ska då sommaren 2021 utspela sig? Nedan ger vi tre tips på semesterpärlor i Sverige som har något för de flesta.

Västervik

När det vankas sommar och semester är det många som direkt blickar mot Västkusten. Visst är skärgården i väst en trevlig plats att spendera sin semester på, men ofta är man inte ensam om den idén. Den som vill ha lugn och ro i ett sommarparadis kan därför med fördel blicka mot Östkusten.

Ganska exakt i höjd med Göteborg men på motsatt kust finner vi Västervik. I denna sommarstad finns egentligen allt man önskar. Närhet till vattnet och vacker skärgård, en mysig stadskärna samt vandring på inlandsleder eller kuststräckor gör att Västervik har något för de flesta.

Höga kusten

Den som vill ha en mer renodlad vandringsresa behöver inte leta längre. Även om Höga kusten inte är en väl bevarad hemlighet är detta resmål ofta mindre befolkat än exempelvis Åre. Höga kusten erbjuder storslagna miljöer och flertalet vandringsleder där alla från nybörjare till erfarna kan njuta.

Höga kusten ligger nära flertalet vackra städer där semesterfirare kan ha sin bas. Härnösand och Örnsköldsvik är båda mysiga städer intill vattnet där du har närhet till de vackra vyer och landskap som Höga kusten har att erbjuda.

Sigtuna

Mitt emellan Stockholm och Uppsala hittar vi Sverige första stad - Sigtuna. Staden grundades runt år 980 och gatorna lever kvar sedan medeltiden. Längs de idylliska gatorna kan du stanna på mysiga caféer eller hoppa in i någon av de små butikerna. Den som senare vill ta sig en bit ut från stadskärnan kan med fördel ta sig ner till den vackra strandpromenaden.

Sigtuna är främst känt för sin historia. Här finns massvis av historiska arv att ta del av. På egen hand eller med hjälp av en guide kan du promenera mellan kyrkoruiner och runstenar.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se