6 bästa julborden i Stockholm!

 2022-11-11
6 bästa julborden i Stockholm!

Inför allt julstök är julbord en given tradition som många svenskar väljer att gå på, både med kollegor, vänner och sina partners.

Traditionella julbord finns det gott om inför jul, men vilka är de 6 bästa julborden i Stockholm och vart kan du hitta det bästa bordet med god julstämning och utsökt mat?

Vi listar de 6 bästa julborden som Stockholm har att erbjuda!

1.  Långholmens Wärdhus

Ett av Stockholms mest traditionella julbord är Långholmens Wärdhus. Värdshuset ligger i Alstaviks malmgård från 1670-talet på ön Långholmen i Stockholm och här får ni ett julbord i en fängslande miljö. Med fina råvaror och en otrolig julstämning får ni ett klassiskt julbord med många stationer där ni hittar alla era favoriter till julbordet. 

Under en julsäsong har värdshuset cirka 9000 julbord och i år tros siffran ligga på det detsamma för att fira in julen både för företag och privatpersoner. Förutom julbord kan ni även ta en runda igenom den 250-åriga historia som det intilliggande fängelset sitter på.

2. Rökeriet Fjäderholmarna

På Stockholms närmaste skärgårdsö, Fjäderholmarna kan ni avnjuta ett mysigt och klassisk julbord med en underbar utsikt från ön på Rökeriet. Här serveras många alternativ, med mycket rökt mat som bland annat lax, skinka, sill och potatis. Rökeriet har även tänkt på att ha gott om alternativ på julbordet för vegetarianer och har dessutom ett enskilt rum för deras härliga juldesserter.

Att gå på julbord på Rökeriet på Fjäderholmarna ger dig en trevlig sittning i en unik miljö med ett stort urval av både kalla och varma rätter med julens alla smaker. 

3. Långbro Värdshus

Långbro Värdhus är en liten dold pärla i Älvsjö i Stockholm. Här är jultraditionerna starka och varje år skapar de en unik julstämning med både klassiska och nya julrätter för alla smaker. På Långbro Värdshus är så gott som allt som serveras tillagat från grunden. Här serveras även hantverksproducerad öl och egenkryddad snaps för den som vågar sig på att smaka.

 I sekelskifteshuset möts ni av juldofter som kanel, apelsin och saffran och ett julbord på Långbro Värdhus ger känslan av att fira jul hemma. 

4. Bockholmen Hav & Restaurang

På Bockholmen Hav & Restaurang i Stockholms innerskärgård erbjuds julbord med en lantlig känsla. I en charmig sekelskiftesvilla serveras alla klassiska julbordsrätter som älskas av många. Vad som gör Bockholmen extra passande för julbord är på grund av villans magiska julstämning.

Här möts ni av en glittrande julgran, brinnande marschaller och juldekoration till villans träinredning som gör er sittning oförglömlig.

5. Hallwylska

Om du istället är ute efter att gå på ett julbord i en mer unik och speciell miljö mitt i city kan Hallwylska vara ett mycket gott alternativ. Här får ni ta del av ett julbord i en inglasad trädgårdsmiljö med stolar med pälsryggstöd, vacker uppdukning, granris och ljusslingor som dekoration i glashuset. 

Julbordet arrangeras på innergården i Hallwylska museet med hemlagade rätter och makarna Hallwyls absoluta favoriter på julbordet. Här är det dessutom möjligt även för större sällskap att kunna göra en bokning online.

6. Gamla Riksarkivet

Ett julbord på Gamla Riksarkivet i Stockholm tar dig tillbaka i tiden. Här möts ni av rykande varm glögg med dofter av både äpple kanel och kardemumma. Menyn består av alla klassiska julbordsrätter som lax, köttbullar, sill och rödbetssallad. 

På gamla Riksarkivet kan ni välja mellan ett flertal salar att gå på julbord i som exempelvis Forskarsalen som är perfekt för större sällskap med pampiga kristallkronor och juldekoration på både bord och väggar. För de som föredrar en lite mindre lokal kan Arkivariet istället passa bättre. Även denna matsal är förgylld med ståtliga juldekorationer och en mysig julgran.

För de som är ute efter en intim sittning kan man boka ett bord på balkongen. Dessa romantiska bord har en utsikt över Arkivariet och Riksarkivets magiska innergård.

Relaterade artiklar

Generator Hostel Stockholm

Generator Hostel Stockholm

Vandrarhem erbjuder en unik kombination av prisvärdhet och gemenskap som gör dem till ett populärt val för resenärer på en budget. 

Generator Hostel Stockholm

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Sverige, med sitt kalla klimat och enkla skönhet, har mycket att erbjuda inte bara för ögat utan även för gommen. 

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

I Sveriges djupa skogar, myllrande städer och längs dess klippiga kuster finner man en kulturell skattkista värd att utforska. 

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

Båtluffa i Stockholms skärgård!

Båtluffa i Stockholms skärgård!

Att resa runt i Stockholms skärgård bland vackra klippor, gemytliga stugor och en skärgårdsidyll är ett perfekt sätt att uppleva en av Sveriges bästa sidor. 

Båtluffa i Stockholms skärgård!

7 aktiviteter att göra på hösten

7 aktiviteter att göra på hösten – Utflykter för hela familjen!

Sverige kryllar av spännande och givande aktiviteter under hösten för hela familjen. 

7 aktiviteter att göra på hösten – Utflykter för hela familjen!

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

Stockholm är en utmärkt stad att resa till tillsammans med familjen. Det finns hur mycket som helst att göra, museer, restauranger, shoppingområden 

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se