7 aktiviteter att göra på hösten – Utflykter för hela familjen!

 2022-10-14
7 aktiviteter att göra på hösten

När sommarens värme och långa dagar känns långt borta, behöver det för den delen inte vara slut på resandet och helgaktiviteter. Sverige kryllar av spännande och givande aktiviteter under hösten för hela familjen. Vad sägs om hummerfiske, besök på en vingård eller norrskensjakt i Abisko?

Vi listar 7 aktiviteter att göra på hösten – vart blir ditt nästa resmål?

1. Njut av norrsken i Abisko

Besök Sveriges bästa plats att se norrsken på, Abisko i Lappland. Förutom att vara en favoritdestination för många att åka skidor på vintertid så börjar norrskenssäsongen redan i oktober. Besök Abisko under hösten för att slippa den största turismen. Du kan även hitta passande boende till ett betydligt billigare pris än under högsäsong.

Att Abisko är en perfekt plats för norrsken beror dels på att platsen är nederbördsfattig, med klart väder kvällstid samt att orten inte har mycket gatubelysning, vilket gör upplevelsen ännu bättre.

2. Upplev Gotland utan turism

Sommar på Gotland i all ära, men vill du uppleva Visbys pittoreska gator utan turismen så är hösten en perfekt tid att besöka ön. Hösten på Gotland är mild och Ekstakusten är perfekt att promenera där du har små fiskelägen där du kan stanna till.

Missa heller inte Visbys domkyrka och att besöka någon hantverkarshop där du kan köpa hem souvenirer.

3. Testa på hummerfiske

Den 20 september startade årets första fångst av den gamla traditionen av hummerfiske på västkusten. Följ med på en fisketur i vattnet vid Marstrand på jakten efter det svarta guldet. Här får du vara med och fiska upp din egen hummer som ni mot kvällssidan sedan lagar i kombination med en hummersupé i Marstrands sjöbod.

Det blir en heldag på vattnet där ni delar fiskehistorier och får ta del av hummerns historia och betydelse för bohusläningen.

4. Besök en vingård

Besök en av Sveriges största vingårdar, Ästad vingård. Beläget i Hallands naturreservat Åkulla Bokskogar kan du provsmaka vin från ekologiska druvor eller vingårdens specialitet, mousserande vin.

Här kan du kombinera både vinprovning och spa och avnjuta en middag på vingårdens Michelin-belönade restaurang. Vingården erbjuder dessutom övernattning med boende både i timmerstugor och sviter med privata spa-avdelningar.

5. Ta med barnen till Daftö och Spöktober

Under oktober förvandlas Daftö till en plats av häxor och spöken. Spöktober erbjuder många aktiviteter för både stora och små av den läskigare sorten och möjligheten att bo i stugbyar dekorerade i spöktema. Här kan dina barn ta del av spökpyssel, pumpakarvning, spökhistorier, åkattraktioner och en tur på spöktåget.

På kvällen anordnas spökpartaj i restaurangdelen med både show och bus av spökpirater.

6. Helgfrukost på Läckö slott

Avnjut en lyxfrukost i slottsmiljö på Läckö Slott i Lidköping. Beläget på en udde i Ekens Skärgård i Vänern kan du avnjuta vacker natur i slottsmiljö.

Frukostbuffén öppnar klockan 08:00 och innan eller efter frukosten kan du vandra runt på slottet på en guidad tur eller promenera på någon av de vackra vandringslederna intill slottet. 

7. Musikalweekend i Stockholm

Ta en långhelg till Stockholm och gå på musikal. Huvudstaden har många olika föreställningar under hösten på några av landets finaste teatrar som exempelvis Göta Lejon, Oscarsteatern och China teatern.

Ett stenkast bort från de flesta teatrar har du dessutom bra restauranger som du kan avnjuta en middag på antingen före eller efter föreställningen. Du kan kombinera två eller fler musikaler eller teatrar under helgen och ta del av stadens shopping och nattliv.

Relaterade artiklar

Generator Hostel Stockholm

Generator Hostel Stockholm

Vandrarhem erbjuder en unik kombination av prisvärdhet och gemenskap som gör dem till ett populärt val för resenärer på en budget. 

Generator Hostel Stockholm

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Sverige, med sitt kalla klimat och enkla skönhet, har mycket att erbjuda inte bara för ögat utan även för gommen. 

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

I Sveriges djupa skogar, myllrande städer och längs dess klippiga kuster finner man en kulturell skattkista värd att utforska. 

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

Båtluffa i Stockholms skärgård!

Båtluffa i Stockholms skärgård!

Att resa runt i Stockholms skärgård bland vackra klippor, gemytliga stugor och en skärgårdsidyll är ett perfekt sätt att uppleva en av Sveriges bästa sidor. 

Båtluffa i Stockholms skärgård!

6 bästa julborden i Stockholm!

6 bästa julborden i Stockholm!

Inför allt julstök är julbord en given tradition som många svenskar väljer att gå på, både med kollegor, vänner och sina partners. 

6 bästa julborden i Stockholm!

Sveriges 5 bästa nationalparker

Sveriges 5 bästa nationalparker

Sverige har en väldigt varierad natur med skiftande landskap och årstider, vilket gör att det finns mycket att se och uppleva när det kommer till vandringsleder. 

Sveriges 5 bästa nationalparker

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se