Att välja attefallshus som passar för svenska årstider

 2021-04-20
Att välja attefallshus som passar för svenska årstider

Vad är ett attefallhus

Ett attefallshus har allt det som vanliga hus har, med den enda skillnaden att boendet är komprimerat till maximalt 30 kvadratmeter. Trettio kvadratmeter kan låta lite men det rymmer vardagsrum, kök, badrum och ibland även ett avskilt sovrum, eller till och med två.

 

Utnyttja ytan efter behov

Precis som när man väljer ett fritidshus eller en villa så är det viktigt att välja attefallshus som passar till användarens behov. Det finns många olika lösningar för att få plats med såväl strandhatten som snöbyxorna. Ett stort utbud av smarta attefallshus, som passar för året-runt-boende, kan man till exempel hitta hos https://www.hus.se/attefallshus/. En fördel med att bygga ett attefallshus är att det med små medel går att anpassa efter behoven. Det är till exempel möjligt att inreda ett loft för att utöka boendeytan. Eller varför inte skapa en stor rymlighet genom att ha högt i tak. Med stora fönsterpartier skapas en känsla av att vara "ett med utemiljön".

 

Attefallshuset på vintern..

För det kompakta boendet på vintern, är det viktigt att välja ett attefallshus som har tillräcklig isolering i väggar, tak och mot grunden, för att kunna värma huset på vintern. Under vintern behövs även en värmekälla för att skapa ett trivsamt klimat. I de flesta attefallshus kan uppvärmingen installeras i form av en luftvärmepump, en kamin eller element. I vissa hus är det även möjligt att använda värmeslingor i golvet, något som är speciellt populärt i badrummet. En braskamin är ett perfekt komplement som avger värme samtidigt som den skapar en mysig atmosfär på vintern, när vindarna viner utanför och snön eller regnet slår mot fönstren.

 

..och på sommaren

En bra isolering är lika viktigt för att behålla värmen som det är för att ha ett svalt inomhusklimat under sommaren. För att optimera attefallshuset till sommarboendet så är en tillbyggd altan eller terrass ett smidigt sätt att utöka boendeytan. Ett attefallshus passar lika bra som boendeform på vintern som på sommaren, så länge de riktiga valen vid husbygget har gjorts.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se