Bästa boendet nära Borås Djurpark 2020

 2020-04-30
Bästa boendet nära Borås Djurpark

Hitta bästa boendet nära Borås Djurpark - Borås Djurpark brukar kallas för Sveriges första Afrika och anlades år 1962. Mycket har hänt sedan parkens första djur, lejonet Simba, flyttade in och numera huserar närmare 600 djur, fördelat på cirka 65 arter, på den 40 hektar stora djurparken. Simba finns dessutom bevarad på Göteborgs Naturhistoriska museum dit han skänktes efter sin död.

 

Simba har även präglat stora delar av parken och har parkens avdelning Simbaland uppkallad efter sig. Simbaland är till för parkens små besökare och här kan man leka i den stora lekparken, se lejonet Simba och hans vänner uppträda på scenen, ta en tur med tåget och slå sig ned med sin picknickkorg.

 

Förutom att besökare själva kan strosa runt bland parkens alla olika djur så kan man också ta del av uppvisningar efter ett särskilt program. För den som vill ha en mer exklusiv visning av djuren kan man boka en egen guidning.

 

Parken har både nordiska djurarter och mer exotiska arter och man har haft som mål att ha så få stängsel som möjligt som skiljer djur och besökare åt. Istället har man jobbat med andra typer av hinder för att forma in djurens inhägnader, till exempel nivåskillnader och vattenhinder.

 

I parken drivs också viktig forskning, utbildning och bevarandeprogram. Parken är till exempel känd för sin gepardavel som är väldigt framgångsrik.

 

Booking.com

 

Bo nära Borås Djurpark

Sjöbredareds Gård erbjuder två olika bomöjligheter precis intill vattnet vid sjön Tolken. Härifrån har du den absolut bästa utsikten både över vatten, trädgård och öppna fält.  På gården finns en fristående stuga som är modernt inredd och har plats för 7 gäster. Sedan finns boendet som kallas för studion som har plats för 4 gäster. Båda boendealternativen har fullt utrustat kök, gratis Wi-Fi och TV. Här får du nyttja gårdens trädgård med tillhörande grillmöjlighet och uteplats. Sjöbredareds Gård erbjuder också uthyrning av bastu, kanot, roddbåt och cyklar.

 

I en vit stenvilla i Härryda ligger Landvetter BnB. Bara några minuter med bil från Landvetters flygplats erbjud här unikt inredda sovrum i olika storlekar. Badrum, kök och vardagsrum delas med övriga gäster, lika som den tillhörande terrassen. Här finns också en trädgård som gärna får nyttjas av gästerna, även sällskapsspel, gratis parkering och gratis Wi-Fi.

 

Hällestad Kronogård är ett lantligt bed and breakfast i Älmestad. Här bor gästerna i enkelt inredda dubbelrum och delar på badrum, kök och vardagsrum. På gården finns ett lantbruk i liten skala och gästerna kan njuta av närliggande grönområden och gårdens djur, för den som är intresserad kan man ordna med ridning på någon av gårdens hästar. Varje dag dukas en ekologisk frukost upp för gästerna och om man vill så kan man förboka lunch och middag. Vid förfrågan kan även ditt husdjur följa med på semester till Hällestad Kronogård.

Mer om Borås djurpark

Borås djurpark ligger strax norr om Borås i Västergötland. Hit tar sig besökare enkelt med egen bil eller med särskilda bussar som avgår från både Borås och andra större städer i närheten. Djurparken ligger längs väg 40 och är på så sätt lättillgänglig för besökare.

Vill du att ditt boende ska vara med i denna artikel? Skicka ett mail till info@koordinater.se så löser vi det!

Relaterade artiklar

Bästa boendet nära High Chaparral

Bästa boendet nära High Chaparral

På med cowboy-hatten, förbered dig på ett äventyr som du sent kommer glömma och kliv sedan rakt in i vilda västern. Här kommer du direkt i rätt stämning när du kliver innanför grindarna och möts av hästar, cowboys och hus 

Bästa boendet nära High Chaparral

Hitta bästa boendet nära Järvzoo

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Istället för att bara vara en djurpark i mängden i Sverige så har Järvzoo valt att nischa in sig på nordiska djur. Här lever ett antal nordiska vilddjur i generösa hägnen för att få ett så naturligt liv som möjligt. 

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Bästa boendet nära Furuviksparken

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Furuviksparken är inte bara en djurpark utan ett helt äventyr. Parken är inte bara hem för ett 40-tal olika djurarter utan här ryms också tivoli, badäventyr och historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. 

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Hitta de bästa vandrarhemmen i Vadstena

Hitta de bästa vandrarhemmen i Vadstena 2020

Vadstena har många sevärdheter som lockar mängder av turister varje år. I och med att det är en gammal stad så finns här historia från lång tid tillbaka. 

Hitta de bästa vandrarhemmen i Vadstena 2020

Hitta bästa boende nära Romme alpin

Hitta bästa boende nära Romme alpin 2020

Romme Alpin är den enskilt största skidanläggningen utanför de svenska fjällområdena som erbjuder alpin skidåkning. 

Hitta bästa boende nära Romme alpin 2020

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad 2020

Grebbestad har mycket att erbjuda till sina turister, såväl sevärdheter som olika aktiviteter. 

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 Koordinater Norden ABLogo sidfot Koordinater.se