Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

 2020-05-01
Bästa boendet nära Furuviksparken

Furuviksparken är inte bara en djurpark utan ett helt äventyr. Parken är inte bara hem för ett 40-tal olika djurarter utan här ryms också tivoli, badäventyr och historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Mellan år 2010 - 2012 var dessutom Äventyrsön inspelningsplatsen för det populära barnprogrammet Wild Kids.

Det är också på Äventyrsön som man kan lära sig mer om den historia som finns bevarad på Gävlekusten. Här kan man besöka det Hemliga Fortet som är ett kustförsvarsmuseum bevarat sedan Kalla Kriget.

I djurens del av parken får man ett nära möte med det vilda. Här kan man besöka olika djurarter, se på när de matas och lära sig mer om djuren som finns i parken. Här erbjuds också ponnyridning för parkens mindre besökare.

Parkens tivolidel har allt som man kan önska. Det finns fartfyllda karuseller för både stora och små, chokladhjul och andra spel, restauranger och glasskiosker.

Även Äventyrsbadet är välbesökt varma sommardagar. Där kan besökare njuta av utomhuspooler, vattenrutschbanor och äventyrstorn. Det finns både barnpool och pool som är djupare.

Furuviksparken är även känd för sina många konsertkvällar. Här samlas några av både Sveriges och världens artister flera härliga sommarkvällar för att underhålla tusentals besökare. Dansa och sjung med tillsammans med dina vänner!

Inne i parken finns det också flera restauranger med olika teman och även caféer, allt för en lyckad dag med familjen. Furuviksparkens breda utbud erbjuder verkligen någonting för alla sina besökare.

 

Booking.com

 

Bästa boendet nära Furuviksparken

Med gångavstånd till Gävles stadskärna ligger Gävle Bed & Breakfast. Varje rum är modernt och individuellt inrett och gästerna har tillgång till fräscha toaletter och duschrum som delas med övriga gäster. Gävle Bed & Breakfast erbjuder rum i olika storlekar, ett fullt utrustat kök, gratis WiFi och parkering, närhet till shopping och till grönområden. Dessutom är det promenadavstånd till Centralstationen varifrån man enkelt kan ta tåget till Furuviksparken.

 

I direkt anslutning till Gävle Bockens uppställningsplats finns Pensionat Slottstorget. Pensionatet erbjuder flera olika rumstyper där alla är enkelt inredda, en del med eget badrum och en del där man får dela badrum med andra gäster. Varje morgon dukas en härlig frukostbuffé fram till gästerna. Här erbjud gratis Wi-Fi, mysig lounge och närhet till flertalet butiker och restauranger.

 

Älvklarlebyfallen är en populär sevärdhet söder om Gävle och här, på ön Laxön, finns Älvkarleby Vandrarhem. Här bor man naturnära med forsen inpå knuten i rum med högt i tak som är sparsamt inredda. Huset som vandrarhemmet huserar i är ett historiskt hus från 1800-talet och dess äldre charm är väl bevarad i dagens verksamhet. Kök och badrum finns för gästerna att dela på, liksom tillhörande trädgård. Det finns rum i olika storlekar att välja mellan och på sommaren anordnas underhållning i form av en trubadur.

Mer om Furuvik

Furuviksparken ligger strax söder om Gävle precis vid Österjöns kust. Tack vare parkens läge så är den också lättillgänglig för besökare. Hit kan besökare ta sig med bil eller privat båt, man kan också välja kommunalt färdmedel i form av buss, tåg eller båt.
Vill du att ditt boende ska vara med i denna artikel?
Skicka ett mail till [email protected] så löser vi det!

Läs mer:

Relaterade artiklar

Hitta boende i Piteå

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Piteå är en vacker och inbjudande stad, som egentligen tilltalar alla. Förutom ett stort utbud av restauranger 

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Hitta boende i Sundsvall

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Att lyxa till det med en övernattning på hotell, vandrarhem eller Bed & Breakfast är någonting som vi borde unna oss oftare. 

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld

Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld

På totalt 180 000 kvadratmeter gestaltas många av Astrid Lindgrens sagor i hennes egen värld belägen i hennes hemkommun Vimmerby. När parken först öppnade 1981 var namnet Sagobyn och innehöll från början bara Katthult. 

Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Grebbestad har mycket att erbjuda till sina turister, såväl sevärdheter som olika aktiviteter. 

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

På Kullahalvön råder det inte brist på aktiviteter som man kan göra. Oavsett om du är på semester och bara vill koppla av i naturen, om du vill uppleva fartfyllda äventyr eller om du vill gräva djupare i en del 

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

Bo på Roslagens bästa vandrarhem

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Stannar du hemma i sommar på semestern? Då kanske du gör ett besök i Roslagen med övernattning 2024, kolla dessa vandrarhem! 

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se