Bästa boendet nära Smygehuk 2020

 2020-06-13
Bästa boendet nära Smygehuk
Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa längs kusten, ta en glass i solen eller titta fina båtar.

I närheten av Smygehuk finns det ett flertal sandstränder där man kan njuta av härliga sommardagar. Bland annat badstranden Pärlan, Skateholm eller Nybostrand. I Trelleborg är det väldigt cykelvänligt och om sommaren slår flera uthyrare upp portarna. På cykel tar du dig smidigt fram till badstränder, restauranger och sevärdheter.

Skåre snorkelled är sydkustens allra första snorkelled, ett helt nytt sätt att upptäcka naturan på - denna gång under vattenytan. Du följer en markerad led och får ta del av det liv som gömmer sig i havet. Fler vattenaktiviteter är bland annat stå upp-paddel och fiske.

Föredrar du att vara på land kan du utmana familj eller vänner i minigolf eller en runda disc golf. I Trelleborgen får du uppleva hur det var att leva under vikingatiden, borgen är idag en rekonstruktion av den ursprungliga ringborg som en gång stod på platsen. Dammarna som finns runt borgen är hem för hundratals grodor, passa på att gå på grodsafari!

Smygehuk med omnejd har upplevelser för både stora och små, här behöver man inte vara rädd för att man ska få en tråkig stund.


Booking.com

Bo nära Smygehuk


Boende i ljusa och fräscha rum med utsikt över hav och fyr, det erbjuder STF Smygehuk Fyr & Logi. Huset är från början en gammal fyrvaktarbostad till den fyr från 1800-talet som står alldeles intill. Numera är det ett vandrarhem med rum som har mellan två och fyra bäddar. Alla rum är utrustade med en sittgrupp medan toalett, dusch och kök delas med övriga gäster. Det finns även ett gemensamt TV-rum där man också kan roa sig med något av de sällskapsspel som finns till förfogande. Gästerna är välkomna att använda trädgården och tillhörande sittgrupp och grillmöjligheter.

Källstorp Bed & Breakfast har stilfullt renoverat ett äldre hus med både vinklar och vrår för sin verksamhet. Här finns en lummig trädgård att njuta av för utomhuslek eller avkoppling. Varje dag serveras en enklare frukost och gästerna kan även nyttja allmänna sällskapsytor. Här ingår badrock, Wi-Fi och parkering på gården. Vid förfrågan kan det även vara möjligt att ta med sig husdjur till Källstorp.

En blå stor dubbeldörr välkomnar dig in i en rejäl byggnad i vit puts. Innanför dörrarna finns Äspögården B&B som erbjuder enkla rum med allt från 1 bädd upp till 4 bäddar med möjlighet för 5 bäddar. På morgonen dukas det fram en härlig frukostbuffé till alla gäster. Äspögården erbjuder gratis Wi-Fi, ett härligt sällskapsrum att vistas i och en underbar trädgård att koppla av i. Här är också husdjur välkomna.

Smygehuk är Sveriges sydligaste udde som ligger på Skånes kust i Trelleborgskommun. Utkiken kallas den plattform som förlängde udden 2007. Udden består av sand och mot havet är det stenstränder.


Vill du att ditt boende ska vara med i denna artikel?
Skicka ett mail till info@koordinater.se så löser vi det!

Relaterade artiklar

Bästa boendet nära High Chaparral

Bästa boendet nära High Chaparral

På med cowboy-hatten, förbered dig på ett äventyr som du sent kommer glömma och kliv sedan rakt in i vilda västern. Här kommer du direkt i rätt stämning när du kliver innanför grindarna och möts av hästar, cowboys och hus 

Bästa boendet nära High Chaparral

Hitta bästa boendet nära Järvzoo

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Istället för att bara vara en djurpark i mängden i Sverige så har Järvzoo valt att nischa in sig på nordiska djur. Här lever ett antal nordiska vilddjur i generösa hägnen för att få ett så naturligt liv som möjligt. 

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Bästa boendet nära Furuviksparken

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Furuviksparken är inte bara en djurpark utan ett helt äventyr. Parken är inte bara hem för ett 40-tal olika djurarter utan här ryms också tivoli, badäventyr och historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. 

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Bästa boendet nära Borås Djurpark

Bästa boendet nära Borås Djurpark 2020

Borås Djurpark brukar kallas för Sveriges första Afrika och anlades år 1962. Mycket har hänt sedan parkens första djur, lejonet Simba, flyttade in och numera huserar närmare 600 djur, fördelat på cirka 65 arter, på den 40 hektar stora djurparken. 

Bästa boendet nära Borås Djurpark 2020

Hitta de bästa vandrarhemmen i Vadstena

Hitta de bästa vandrarhemmen i Vadstena 2020

Vadstena har många sevärdheter som lockar mängder av turister varje år. I och med att det är en gammal stad så finns här historia från lång tid tillbaka. 

Hitta de bästa vandrarhemmen i Vadstena 2020

Hitta bästa boende nära Romme alpin

Hitta bästa boende nära Romme alpin 2020

Romme Alpin är den enskilt största skidanläggningen utanför de svenska fjällområdena som erbjuder alpin skidåkning. 

Hitta bästa boende nära Romme alpin 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 Koordinater Norden ABLogo sidfot Koordinater.se