Bästa boendet nära Smygehuk 2020

 2020-08-13
Bästa boendet nära Smygehuk
Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa längs kusten, ta en glass i solen eller titta fina båtar.

I närheten av Smygehuk finns det ett flertal sandstränder där man kan njuta av härliga sommardagar. Bland annat badstranden Pärlan, Skateholm eller Nybostrand. I Trelleborg är det väldigt cykelvänligt och om sommaren slår flera uthyrare upp portarna. På cykel tar du dig smidigt fram till badstränder, restauranger och sevärdheter.

Skåre snorkelled är sydkustens allra första snorkelled, ett helt nytt sätt att upptäcka naturan på - denna gång under vattenytan. Du följer en markerad led och får ta del av det liv som gömmer sig i havet. Fler vattenaktiviteter är bland annat stå upp-paddel och fiske.

Föredrar du att vara på land kan du utmana familj eller vänner i minigolf eller en runda disc golf. I Trelleborgen får du uppleva hur det var att leva under vikingatiden, borgen är idag en rekonstruktion av den ursprungliga ringborg som en gång stod på platsen. Dammarna som finns runt borgen är hem för hundratals grodor, passa på att gå på grodsafari!

Smygehuk med omnejd har upplevelser för både stora och små, här behöver man inte vara rädd för att man ska få en tråkig stund.


Booking.com

Bo nära Smygehuk


Boende i ljusa och fräscha rum med utsikt över hav och fyr, det erbjuder STF Smygehuk Fyr & Logi. Huset är från början en gammal fyrvaktarbostad till den fyr från 1800-talet som står alldeles intill. Numera är det ett vandrarhem med rum som har mellan två och fyra bäddar. Alla rum är utrustade med en sittgrupp medan toalett, dusch och kök delas med övriga gäster. Det finns även ett gemensamt TV-rum där man också kan roa sig med något av de sällskapsspel som finns till förfogande. Gästerna är välkomna att använda trädgården och tillhörande sittgrupp och grillmöjligheter.

Källstorp Bed & Breakfast har stilfullt renoverat ett äldre hus med både vinklar och vrår för sin verksamhet. Här finns en lummig trädgård att njuta av för utomhuslek eller avkoppling. Varje dag serveras en enklare frukost och gästerna kan även nyttja allmänna sällskapsytor. Här ingår badrock, Wi-Fi och parkering på gården. Vid förfrågan kan det även vara möjligt att ta med sig husdjur till Källstorp.

En blå stor dubbeldörr välkomnar dig in i en rejäl byggnad i vit puts. Innanför dörrarna finns Äspögården B&B som erbjuder enkla rum med allt från 1 bädd upp till 4 bäddar med möjlighet för 5 bäddar. På morgonen dukas det fram en härlig frukostbuffé till alla gäster. Äspögården erbjuder gratis Wi-Fi, ett härligt sällskapsrum att vistas i och en underbar trädgård att koppla av i. Här är också husdjur välkomna.

Smygehuk är Sveriges sydligaste udde som ligger på Skånes kust i Trelleborgskommun. Utkiken kallas den plattform som förlängde udden 2007. Udden består av sand och mot havet är det stenstränder.


Vill du att ditt boende ska vara med i denna artikel?
Skicka ett mail till [email protected] så löser vi det!

Relaterade artiklar

Österlens Museum i Simrishamn

Österlens Museum i Simrishamn, en del av Sverige

Bara Österlens Museums lokaler är inhysta i ett kulturhistoriskt arv som redan på utsidan berättar mycket och vår kulturhistoria. 

Österlens Museum i Simrishamn, en del av Sverige

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Skåne är ett landskap som har en hel del att bjuda på, allt från stränder till storstadsliv och självklart en rad med historiska platser. 

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Hitta boende i Piteå

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Piteå är en vacker och inbjudande stad, som egentligen tilltalar alla. Förutom ett stort utbud av restauranger 

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Hitta boende i Sundsvall

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Att lyxa till det med en övernattning på hotell, vandrarhem eller Bed & Breakfast är någonting som vi borde unna oss oftare. 

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Grebbestad har mycket att erbjuda till sina turister, såväl sevärdheter som olika aktiviteter. 

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

På Kullahalvön råder det inte brist på aktiviteter som man kan göra. Oavsett om du är på semester och bara vill koppla av i naturen, om du vill uppleva fartfyllda äventyr eller om du vill gräva djupare i en del 

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se