Besök Umeå och Brännbollsyran i vår

 2020-01-21
Besök Umeå och Brännbollsyran i vår

Brännbollsyran har varit ett återkommande inslag i Umeå ända sedan starten i 1974. Det är helt enkelt en musikfestival kombinerat med VM i Brännboll. Varje år dyker kända artister upp från hela världen för att uppträda.

I årets Line-up syns bland andra Garrix, Lil Pump, Veronica Maggio, Zara Larsson, Malaa, Einar och Frej Larsson & ODZ.

Day Party i festivalens campingområde

Nytt för i år är Day Party som kommer äga rum i festivalens eget campingområde, the Camp. Boende i campingområdet, liksom festivalbesökare med biljetter kommer att kunna komma in och delta.

I Day Party så kommer flertalet artister att uppträda under dagen på campingens scen. Även DJs kommer att delta!

Mat och dryck kommer också att säljas i angränsning till området så du behöver inte oroa dig över att varken gå hungrig eller törstig under festivalens gång.

Hur får man tag i biljetter?

Genom att besöka Brännbollsyrans hemsida så finner du ett stort utbud av biljetter till försäljning. Du kan välja mellan endagsbiljetter och biljetter som gäller under hela festival. Det finns även ett antal olika pass att välja mellan och om du skulle vilja det så finns det en möjlighet att uppgradera.

Du får absolut inte missa detta i Umeå!

Festival och brännbollscup i all ära, men Umeå erbjuder mycket mer än så. Se till att ta dig utanför festivalområdet och gå på upptäcktsfärd. Oavsett vad du är intresserad av så har Umeå ett stort utbud. Allt ifrån världsrekommenderade museum till en gigantisk klädnypa.

Ta en promenad längs Umeälven och njut av en smarrig glass från strandpromenaden, och missa inte att ta en selfie tillsammans med det som Umeå kanske är som mest känt för; alla björkar.

Björkarnas stad

Hur Umeå fick sitt namn "Björkarnas Stad" är faktiskt lite av en sorglig historia. Detta kom efter den stora branden som drabbade staden 1888, då hela 2300 av stadens dåvarande 3000 invånare blev hemlösa. Lyckligtvis var det ingen som miste livet!

För att förhindra att detta skulle hända igen så planterades då en enorm mängd björkar i staden som på så sätt skulle förhindra en ny eventuell stadseld från att kunna sprida sig för fort. Detta så att historien inte ska behöva upprepas på nytt.

Sedan dess har just björkarna blivit stadens signum och varje år ges nya björkplantor ut till invånare som vill plantera sin egen björk hemma i trädgården eller någon annanstans i staden.

Var ska man bo under Brännbollsyran?

Är en festivalcamping inte riktigt din grej så finns det lyckligtvis ett stort utbud av andra ställen att spendera dina nätter på. Både när det gäller vandrarhem och mysiga Bed & Breakfast så är du garanterat att hitta något som passar dig och din smak.

Här kommer några av våra egna favoriter!

Skeppsviks Herrgård vid havet

Finns det något mysigare än en vacker herrgård belägen vid havet? Tror inte det. Här kan du njuta av ett härligt boende på en gård med historia som sträcker sig ända bak till 1800-talet.

Ta dig tid att njuta av restaurangens smarriga utbud som är tillagat från närproducerade ingredienser, så som söta bär från skogen och smarrig fisk från havet framför herrgården. Självfallet kan du också njuta av en fika och en kopp kaffe på terrassen. Läs mer här.

Sommaridyllen Norrbykärs Herrgård

Njut av den norrbottniska skärgården på denna herrgård. Ta en resa bakåt i tiden till en svunnen tid och bara njut av lugnet i en härlig sommaridyll.

Även här ett perfekt sätt att undkomma alla intryck när festivalyran från Brännbollsyran börjar kännas för mycket. Eller bara för att få en god natts sömn så att du är redo att köra igen nästa dag. Läs mer här.

Prästgården Holmön på Sveriges soligaste ö

Solsken brukar väl kanske inte vara det första som kommer till åtanke när man tänker på Sveriges väder, men det är precis vad du får på denna ö. Det är till och med så att solen skiner så ofta här att ön har fått smeknamnet Sveriges soligaste ö.

Även här kan du räkna med en mysig herrgård att vila ut efter en lång dag av festivalande eller sightseeing. Här hittar du nyrenoverande rum och en stor härlig trädgård att mysa i. Läs mer här.

Missionsgården Fridhem

Är vandrarhem mer din grej så är detta ett bra alternativ.

Olofsfors bruk

Följ med på en historisk upplevelse som sträcker sig bortom ditt boende.

Vandrarhemmet Vilan

Läs mer.

Länkar

Läs även om andra festivaler i Sverige 2020

Karta för Brännbollsyran

Boende & Logi nära Brännbollsyran

Relaterade artiklar

De bästa festivalerna i Sverige 2020

De bästa festivalerna i Sverige 2020

Vill du gå på festival i sommar? Vi har sammanställt vad Sverige har att erbjuda i sommar. 

De bästa festivalerna i Sverige 2020

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se