Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

 2021-03-28
Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

På Kullahalvön råder det inte brist på aktiviteter som man kan göra. Oavsett om du är på semester och bara vill koppla av i naturen, om du vill uppleva fartfyllda äventyr eller om du vill gräva djupare i en del av Sveriges historia.

Om du gillar att vara ute till havs och fascineras av större vattendjur så är det ett måste att åka ut på ett tumlarsafari. I en ribbåt får du chans att se dessa valdjur, som ofta misstas för delfiner, på nära håll. Föredrar du istället lugnare vattenaktiviteter så finns här flera härliga badstränder, till exempel Margreteberg, Solvik och Kvickbadet Citybeach.

För den som är konstintresserad får man inte missa Nimis. Ett konstverk av Lars Vilks som av drivved har byggt upp sin konst formade som torn och utrustade med olika rum och gångar som man dessutom får gå in i.

Kullahalvön bjuder också på den fantastiska Kullaleden, en vandringsled som kan upplevas till fots eller till cykel. På Kullahalvön finns det även gott om restauranger som erbjuder närodlad och ekologisk mat och vin från någon av öns egna vingårdar.

Andra naturupplevelser att ta del av på Kullahalvön är golf, ridning och klättring för att nämna några exempel.

 

Höganäs som ligger på halvön är känd för sin keramik och absolut värt ett besök. Kanske du till och med ska gå en kurs i att dreja när du ändå är där?

 

Vandrarhem och B&B på Kullahalvön

 På Kullahalvön finns det flera olika typer av boenden att välja mellan när du är där på semester.

Pensionat Strandgården ligger precis vid vattnet och från flera rum har du direkt havsutsikt. Rummen är sparsamt men smakfullt inredda och matsalen är enkel. Här kan gästerna även koppla av i den gemensamma loungen eller på den fantastiska terrassen. Till Pensionat Strandgården är även husdjur välkomna vilket gör att du kan ta med dig din hund på semestern.

På landet i Höganäs finns det fräscha Fröken Hjorts Bed and Breakfast. Boendet ligger direkt på en stor gård både rummen och de gemensamma utrymmen som finns är inredda i klassiskt lantlig Skåne-stil. Här sover man skönt i härliga sängar och från rummen har man utsikt över gårdens ägor. Alla rum är dessutom utrustade med egen toalett och handfat men dusch delas med övriga gäster. Även hit är ditt husdjur välkommet vilket förenklar din semester.

 

Om du hellre vill ha något mer eget boende så är Casa Negra i Höganäs något för dig. Här har du en hel lägenhet för dig själv på 65 kvadratmeter. Lägenheten innefattar ett sovrum, vardagsrum, kök och badrum med dusch och tvättmaskin, allt modernt och smakfullt inrett.

Lägenheten ligger i markplan och har både trädgård och uteplats att erbjuda. Dessutom ligger havet bara ett stenkast därifrån.

 

Booking.com

Mer om Kullahalvön

Kullahalvön, även kallat för Kullen, är en halvö som ligger i nordvästra Skåne. Spetsen på Kullahalvön utgör en del av den nordliga avgränsningen av Öresund. Här finns flera orter som är populära bland turister, bland annat Höganäs som är halvöns största ort.

 
Bild tagen av Guillaume Baviere Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Vanliga frågor om dessa vandrarhem

Har Pensionat Strandgården Wifi?

Ja, WiFi finns tillgängligt i hotellrummen och är gratis. 

Hur långt är det till Kastrups flygplats från Kullahalvön?

Det är ungefär 13 mil från Mölle till Kastrup via E20 vilket tar cirka 90 minuter i bil. 

Relaterade artiklar

Hitta boende i Piteå

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Piteå är en vacker och inbjudande stad, som egentligen tilltalar alla. Förutom ett stort utbud av restauranger 

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Hitta boende i Sundsvall

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Att lyxa till det med en övernattning på hotell, vandrarhem eller Bed & Breakfast är någonting som vi borde unna oss oftare. 

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Grebbestad har mycket att erbjuda till sina turister, såväl sevärdheter som olika aktiviteter. 

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på Roslagens bästa vandrarhem

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Stannar du hemma i sommar på semestern? Då kanske du gör ett besök i Roslagen med övernattning 2024, kolla dessa vandrarhem! 

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Populära boenden Kalmar

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. 

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se