Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2020

 2020-03-14
Bo på Roslagens bästa vandrarhem
I Roslagen finns det mängder med aktiviteter att göra, speciellt på sommarhalvåret då man tar tillvara på den fantastiska naturen som finns i området. Många aktiviteter är förlagda till havs där man har möjlighet att paddla kajak på olika ställen, ta en båttur som innefattar besök på olika öar eller hänga med på en segelbåt. Det finns också bra fiske för den som är intresserad. På flera ställen kan du välja att hyra din egen kajak eller båt för att upptäcka skärgården på egen hand.

För den som vågar finns det möjlighet att prova på en Skypark, en typ av hinderbana mellan trädtopparna. Det är dock ingenting för den som är höjdrädd.
Föredrar du något mellan himmel och hav så erbjuder den populära Roslagsleden en annan typ av naturupplevelse där du kan ta dig fram till fots eller på cykel.

Det finns även flera aktiviteter för de yngre besökarna att roa sig med. Däribland besök på 4H-gård eller i Vikingabyn. Är det sämre väder så finns här också badhus, bowlinghallar och lekland att roa de yngre med. Men Roslagen upplevs absolut bäst från naturen. Kanske genom en guidad ridtur på en islandshäst?

Är man intresserad av historia finns det också flertalet museer att besöka i Roslagen. För den golfintresserade finns flera fina golfbanor och för den som föredrar motordrivet så finns det både gokart och speedway.

Vandrarhem i Roslagen


På en ö i Roslagens skärgård hittar du STF Möja Vandrarhem. Rummen är enkla men utsikten är oslagbar. Varje rum har utsikt antingen över havet eller över den tillhörande trädgården. Det finns sedan flera gemensamhetsutrymmen att ta del av, bland annat ett fräscht kök och en trevlig lounge. Här finns också möjlighet att grilla och på sommaren finns det både cyklar och kanoter att hyra i närheten av boendet.

Svartsö ligger i Stockholms skärgård och här finns STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem. Rummen är fräscht inredda, har egen ingång och även egen toalett. Här finns också flera aktiviteter att roa sig med, bland annat finns det härlig natur att upptäcka till fots eller till cykel. Det finns också en egen båtbrygga så att besökarna kan ta sig till ön på egen hand.

På stranden i Arholma finns Bull-August gård vandrarhem/hostel. Här har varje rum en egen uteplats där man kan sitta och njuta av den intilliggande naturen. Det finns också en gemensam trädgård som man avnjuta liksom en gemensam lounge, badrum och kök. Här finns också gratis WI-FI, en cykeluthyrning och tillgång till grill.

Om Roslagen


Roslagen är beläget strax norr om Stockholm och innefattar såväl Upplands skärgård och delar av Stockholms skärgård. Även det närmsta fastlandet ingår i Roslagen men hur stort det brer ut sig är lite otydligt och det finns ingen tydlig gräns. Området för Roslagen hette tidigare Roden och fick sitt moderna namn under 1400-talet. Roslagen har sedan givit namn till en egen fårras, roslagsfår, och en populär båttävling, Roslagsloppet. I Roslagen anordnas också varje år den populära stafetten Jättelångt som sträcker sig från Grisslehamn till Norrtälje.


Booking.com

Relaterade artiklar

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad 2020

Grebbestad har mycket att erbjuda till sina turister, såväl sevärdheter som olika aktiviteter. 

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad 2020

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön 2020

På Kullahalvön råder det inte brist på aktiviteter som man kan göra. Oavsett om du är på semester och bara vill koppla av i naturen, om du vill uppleva fartfyllda äventyr eller om du vill gräva djupare i en del 

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön 2020

Hitta Österlens bästa vandrarhem

Hitta Österlens bästa vandrarhem 2020

Österlen är känt för sin natur och sina vida stränder så det är inte konstigt att flera av aktiviteterna som erbjuds i trakterna är förknippade just till naturen. 

Hitta Österlens bästa vandrarhem 2020

Bo på de bästa vandrarhemmen runt siljan

Bo på de bästa vandrarhemmen 2020 runt Siljan

Siljan är Sveriges sjunde största sjö och erbjuder en mängd olika aktiviteter året om. Det finns flera aktiviteter för både stora och små att uppleva. 

Bo på de bästa vandrarhemmen 2020 runt Siljan

Hitta de bästa vandrarhemmen i Sundvall

Hitta de bästa vandrarhemmen i Sundvall 2020

Sundsvall ligger längs den norrländska kusten och staden är Norrlands tredje största sett till antalet invånare och är också Norrlands huvudstad. I Sundsvall finns många fina Vandrarhem. 

Hitta de bästa vandrarhemmen i Sundvall 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 Koordinater Norden ABLogo sidfot Koordinater.se