Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

 2021-01-01
Bo på Roslagens bästa vandrarhem
I Roslagen finns det mängder med aktiviteter att göra, speciellt på sommarhalvåret då man tar tillvara på den fantastiska naturen som finns i området. Många aktiviteter är förlagda till havs där man har möjlighet att paddla kajak på olika ställen, ta en båttur som innefattar besök på olika öar eller hänga med på en segelbåt. Det finns också bra fiske för den som är intresserad. På flera ställen kan du välja att hyra din egen kajak eller båt för att upptäcka skärgården på egen hand.

För den som vågar finns det möjlighet att prova på en Skypark, en typ av hinderbana mellan trädtopparna. Det är dock ingenting för den som är höjdrädd.
Föredrar du något mellan himmel och hav så erbjuder den populära Roslagsleden en annan typ av naturupplevelse där du kan ta dig fram till fots eller på cykel.

Det finns även flera aktiviteter för de yngre besökarna att roa sig med. Däribland besök på 4H-gård eller i Vikingabyn. Är det sämre väder så finns här också badhus, bowlinghallar och lekland att roa de yngre med. Men Roslagen upplevs absolut bäst från naturen. Kanske genom en guidad ridtur på en islandshäst?

Är man intresserad av historia finns det också flertalet museer att besöka i Roslagen. För den golfintresserade finns flera fina golfbanor och för den som föredrar motordrivet så finns det både gokart och speedway.

Vandrarhem i Roslagen


På en ö i Roslagens skärgård hittar du STF Möja Vandrarhem. Rummen är enkla men utsikten är oslagbar. Varje rum har utsikt antingen över havet eller över den tillhörande trädgården. Det finns sedan flera gemensamhetsutrymmen att ta del av, bland annat ett fräscht kök och en trevlig lounge. Här finns också möjlighet att grilla och på sommaren finns det både cyklar och kanoter att hyra i närheten av boendet.

Svartsö ligger i Stockholms skärgård och här finns STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem. Rummen är fräscht inredda, har egen ingång och även egen toalett. Här finns också flera aktiviteter att roa sig med, bland annat finns det härlig natur att upptäcka till fots eller till cykel. Det finns också en egen båtbrygga så att besökarna kan ta sig till ön på egen hand.

På stranden i Arholma finns Bull-August gård vandrarhem/hostel. Här har varje rum en egen uteplats där man kan sitta och njuta av den intilliggande naturen. Det finns också en gemensam trädgård som man avnjuta liksom en gemensam lounge, badrum och kök. Här finns också gratis WI-FI, en cykeluthyrning och tillgång till grill.

Om Roslagen


Roslagen är beläget strax norr om Stockholm och innefattar såväl Upplands skärgård och delar av Stockholms skärgård. Även det närmsta fastlandet ingår i Roslagen men hur stort det brer ut sig är lite otydligt och det finns ingen tydlig gräns. Området för Roslagen hette tidigare Roden och fick sitt moderna namn under 1400-talet. Roslagen har sedan givit namn till en egen fårras, roslagsfår, och en populär båttävling, Roslagsloppet. I Roslagen anordnas också varje år den populära stafetten Jättelångt som sträcker sig från Grisslehamn till Norrtälje.


Booking.com

Relaterade artiklar

Recension av Mekonomen

Recension av Mekonomen

Mekonomen är en kedja som består av både bilverkstäder och butiker. Sedan sin start som Bileko i Norrtälje 1973 har företag utvecklats från en leverantör. 

Recension av Mekonomen

Populära boenden Kalmar

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. 

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Bästa boendet nära Smygehuk

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa 

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Bästa boendet nära High Chaparral

Bästa boendet nära High Chaparral

På med cowboy-hatten, förbered dig på ett äventyr som du sent kommer glömma och kliv sedan rakt in i vilda västern. Här kommer du direkt i rätt stämning när du kliver innanför grindarna och möts av hästar, cowboys och hus 

Bästa boendet nära High Chaparral

Hitta bästa boendet nära Järvzoo

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Istället för att bara vara en djurpark i mängden i Sverige så har Järvzoo valt att nischa in sig på nordiska djur. Här lever ett antal nordiska vilddjur i generösa hägnen för att få ett så naturligt liv som möjligt. 

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se