Boende i Riksgränsen – Hitta boende för skidresan!

 2022-10-12
Boende i Riksgränsen

Om du har planer på att ta dig upp till Riksgränsen för skidåkning så är rätt boende A och O för den optimala skidupplevelsen. Vill du bo i en mysig stuga, uppleva ishotell eller vill du bo på en plats så nära skidbackarna som möjligt?

Oavsett vad för typ av boende i Riksgränsen du letar efter har vi i denna artikel samlat våra bästa val beroende på vilken typ av skidresa du föredrar!

När är bästa tiden att åka skidor i Riksgränsen?

Riksgränsen som är en vintersportort beläget i den nordvästra delen av Kiruna kommun är en legendarisk skidort då dess nordliga placering gör det möjligt för skidåkning ända in på våren.

Det är just denna period som är den bästa tiden att åka skidor då solen står högt på himlen och dagarna blir längre, vilket gör att du har fler timmar du kan vara ute i backarna. Här nedan listar vi de bästa närliggande hotellen och stugorna för boende i Riksgränsen!

1. Niehku Mountain Villa

Niehku Mountain Villa är ett sofistikerat och genomtänkt hotell beläget på en avlägsen bergstopp cirka sju kilometer ifrån skidorten Riksgränsen. Hotellets design består av en kombination av trä och timmer, med imponerande träbalkar som sätter stämningen för boendet.

Även rummen går i samma spår med väggar i träpanel som ger en modern stugkänsla, med en lyxig touch. Hotellets restaurang med stenväggar har fått fina omdömen för dess mat, och här kan du även besöka deras vinkällare och bar. Hotellet har dessutom ett allrum med öppen spis och bastu. Om du är intresserad av guidade turer, helikoptertur eller massage kan hotellet även erbjuda detta.

2. Abisko Mountain Lodge

I Lappland ligget fjällhotellet Abisko Mountain Lodge. Detta hotell passar utmärkt för den som vill ha nära till skidbackarna. Tre kilometer bort hittar du även Aurora Sky Station, ett observation center för norrsken.

På detta hotell kan du välja mellan ett flertal olika rum från moderna rum med Wi-Fi eller mysiga stugor med pentry. Frukost ingår i de flesta rum och du kan slappna av i hotellets lounge eller spa-avdelning. Hotellet hjälper även till att anorna vandring, skidåkning, hundspann och isfiske. Gäster från 12 år är välkomna.

3. RIBO Apartment Riksgränsen

RIBO Apartment Riksgränsen kan du boka lägenhet med utsikt över bergen. Lägenheterna har dessutom terrass med sjöutsikt, modernt kök med alla nödvändigheter och eget badrum med dusch. Lägenheterna är även luftkonditionerade och har en bastu.
Många väljer RIBO Apartment Riksgränsen på grund av de populära aktiviteterna i området - både vandring och skidåkning. Du kan hyra skidutrustning på boendet, och anläggningen säljer även liftkort och du kan som gäst uppleva att åka skidor ända fram till lägenhetsdörren.

4. Icehotel

För den som kan nöja sig med att bo lite längre bort från Riksgränsen och som istället vill ha en speciell vinterupplevelse kan Icehotel vara ett perfekt val av boende. Detta är ett otroligt populärt koncepthotell som ligger en kilometer från Jukkasjärvi hembygdsgård.

Du har många olika typer av rum och stugor att välja mellan med allt ifrån enkla rum av is med upphöjda sängar, termiska sovsäckar till rum med renskinn och bastu.

För den som vill ha en lyxigare vistelse erbjuds eleganta rum med bland annat Wi-Fi och eget badrum. Hotellets is sviter har dessutom privat bastu. Förutom många valmöjligheter till rum har Icehotel en mysig lounge och en populär isbar. Guidade turer kan anordnas på plats.

5. Arctic Lodge

Arctic Lodge är en samling av lägenheter med utseendet av små stugor för den som vill ha en mer mysig stugupplevelse. En anledning till att dessa lägenheter är så pass populära är då de endast ligger 500 meter från backarna i skidorten Riksgränsen.

För lägenheter på Arctic Lodge kan du välja mellan standardrum i trägolv med egen balkong och kök med mikrovågsugn, kylskåp och te-/kaffebryggare. Du kan även välja lägenhet med egen bastu för det lilla extra.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se