Camping nära Astrid Lindgrens värld

 2021-07-04
camping nära Astrid Lindgrens värld

Ska du till Astrid Lindgren så har du antagligen barnen med dig. En barnfamiljs ekonomi är oftast något begränsad och att då semestra med en husvagn, tält eller husbil är ett fantastiskt alternativ till att bo mer bekvämt på hotell. Det behöver dock inte vara ett ekonomiskt val utan många föredrar campinglivet framför ett hotellen. Det är häftigt att kunna ta med sig så mycket man vill i en husvagn eller husbil och det bli ganska snabbt till ens hem. Astrid Lindgrens värld ligger i Småland och det finns gott om campingar om ni ska ta er dit.

Astrids egna camping

Det finns en camping på själva Astrid Lindgrens värld. Den är ganska liten dock och det är inte så många som varje år har turen att få en ställplats där. Ställplats heter det när man har fått en anvisad plats för sitt fordon. Det finns endast 41 ställplatser på Astrid Lindgrens camping och vill ni ha en plats här så får ni vara ute i god plats. Alla platser har dock el och med EU-standard så det kommer att gå att koppla upp alla husbilar och husvagnar. Det ingår inga biljetter in till själva parken i priset utan campingen och parken är åtskilda varandra.

Vimmerby Camping

Mindre än 10 minuter ifrån Astrid Lindgrens värld ligger Vimmerby camping som är avsevärt mycket större Här har ni mycket större chanser att få plats. Speciellt om ni bokar i tid. Det finns ställplatser både för husvagn, husbil och tält även här. Det finns också så kallade campingstugor vilka kan vara ett alternativ för de som inte har något eget fordon att dra bakom sin bil. Förutom att det är väldigt nära till Astrid Lindgrens värld så är själva campingen i sig även värt ett besök. Den ligger precis bredvid sjön Nossen som är väldigt badvänlig och barnen kommer att älska att vara här. Campingen är också bra för familj med hund då hela området är tillåtet att ha hund på och det finns badplatser för hundar.

Björkbackens hotell

3 kilometer bort från Astrid Lindgrens värld så finns Björkbackens hotell och camping. Här kan du boka allt som du kan på de övriga ställena också, ställplats för allting. Det finn en fin lekplats och även ett poolområde med äventyrsgolf som kan vara roligt att testa. Minigolf hör campinglivet till och äventyrsgolf är då något lite extra.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se