De bästa och värsta souvenirerna

 2021-02-19

Så här i Corona-tider kan du säkert inte låta bli att drömma dig bort ibland, att minnas de härliga solsemestrarna du haft med familjen, äventyrsresorna med kompisarna eller tågluffningen med din ungdomskärlek. Något som vi brukar ta med oss hem från våra resor, förutom en hel hög med foton, är souvenirer. Ibland lyckas vi hitta något bra som vi har glädje av även när vi kommit hem, men hur många gånger hamnar de inte i en låda där de aldrig ser dagens ljus igen?

Här tänkte vi ge lite tips på vad vi bör tänka på för att inte hamna i souvenir-fällan nästa gång vi åker utomlands, och skulle det vara så att du hör till dem som inte gillar att resa kan vi rekommendera Lovebuddy.se där du hittar många andra spännande tidsfördriv!

 

1)    Vi börjar med det viktigaste: skippa kylskåpsmagneter, nyckelringar, keramikfigurer, hattar och snöglobar - du kommer att lägga dem i Lådan som Gud glömde så fort du kommit innanför dörren. De är dessutom totalt värdelösa som presenter, ingen vill ha en påminnelse om att du varit ute och rest medan de har varit hemma i snöslasket.

Satsa istället på handgjorda smycken, målningar eller konstnärliga foton - de är mycket trevligare och betydligt mer användbara,

2)    Köp aldrig souvenirer bara för sakens skull. Om du inte var särskilt förtjust i föremålet när du såg det på hyllan i butiken kommer du antagligen inte att tycka att det är fantastiskt bara för att det hamnat i bokhyllan ovanför din TV.

Köp istället något du verkligen gillar - en bok eller en skiva till din samling är bra alternativ. Den behöver inte ha platsens namn över hela omslaget, du kommer ändå att minnas var den kom ifrån.

3)    T-shirtar med texten ‘I💙New York’ är inget du kommer att använda förutom nár det blir dags att måla om där hemma nästa gång. Lämna den på galgen.

Kläder du inte kan få tag på hemma är ett betydligt bättre drag, gärna från någon lokal butik. Dock ett varnande finger för till exempel en färgglad poncho som kanske verkar jättehärlig när du är i Peru och alla använder dem - men kommer den någonsin att komma ut ur garderoben väl hemma?

4)    Alla souvenirer måste inte vara för evigt - ett gastronomiskt minne kan vara trevligt när du är tillbaka till vardagen. Kanske en flaska vin från Frankrike, soltorkade tomater från marknaden i Italien eller ett paket serranoskinka från Spanien kan vara mysigt att ta fram och återuppleva semesterkänslan med.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se