De givna låtarna att lyssna på när du är ute på vägarna

 2020-09-22

Det finns musik som passar till så gott som alla sammanhang. På gymmet så behöver vi något peppande som pumpar igång adrenalinet, under härliga sommarkvällar har vi alla våra favoriter som vi kör på repeat och när vi ska ut och på en road trip så finns det några självklara låtar som bara måste finnas med på spellistan. Vi har vaskat fram några av de låtar som blivit så gott som synonyma med att susa fram i våra bilar ute på vägarna.

Sweet Child O’Mine – Guns N’ Roses

Okej, det här kanske inte är det mest givna tillskottet på listan, men finns det något tillfälle som inte blir bättre av Guns N’ Roses? Bandet med ikonerna Axl Rose och Slash i spetsen har varit omåttligt populära ända sedan 80-talet och om du loggar in på ett online Casino så kan du se att de till och med har ett egen video slot, där man får höra flera av deras låtklassiker. Det kan het enkelt inte gå fel med “Sweet Child O’Mine” på högsta volym, oavsett om det rör sig i spelvärlden eller i bilhögtalarna. Låten den inledande gitarrslingan fyller en med förväntan och kan få vem som helst att känna sig redo för sin resa.

On the Road Again – Willie Nelson

Det borde vara näst intill obligatoriskt att inleda varje resa med Willie Nelsons “On the Road Again” som släpptes 1980. Låten handlar om det turnerande livet på vägarna och är som gjord för att spelas under en road trip. Till skillnad från “Sweet Child O’Mine” så är den kanske inte lika peppande, men det väger den upp med en härlig känsla av optimism och en längtan efter att få ge sig ut på vägarna igen.

I’m Gonna Be (500 Miles) – The Proclaimers

Det stadiga beatet och den trallvänliga texten i The Proclaimers “I’m Gonna Be (500 Miles)” passar perfekt när du behöver en energiinjektion under resan. Låten har blivit extra förknippad med road trippande sedan den var med i ett avsnitt av succéserien How I Met Your Mother (2005–2014). I avsnittet har ett kassettband med låten fastnat i en av huvudkaraktärernas bilstereo, vilket gör att det är den enda låten som spelas i bilen, om och om igen.

Here I Go Again – Whitesnake

Det måste givetvis inkluderas en powerballad på listan och då är det självklara låtvalet Whitesnakes “Here I Go Again”. 80-talsdängan passar dessutom extra väl i bilen när du är ute och far på egen hand. Frågan är om inte vi alla någon gång har suttit för oss själva bakom ratten och sjungit med för full hals till textraden “here I go again on my own”?

Life Is a Highway – Tom Cochrane

Listan kan inte räknas som komplett utan Tom Cochranes “Life Is a Highway” från 1991. Både texten och musik passar som handen i handsken när du är ute på en road trip. Låten befäste sin association med vägarna än mer i samband med att Rascal Flatts spelade in en cover av den till Pixarfilmen Bilar (2006).

 

Sitter du och knåpar ihop en spellistan inför en kommande road trip så bör du ha med åtminstone majoriteten av de ovan listade låtarna. Vad vi gillar för musik är självklart subjektivt, men är ni flera som ska åka tillsammans så borde dessa låtar vara säkra kort som faller alla någorlunda i smaken.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se