Fem vackra campingplatser i Sverige

 2022-08-12
Fem vackra campingplatser i Sverige

Förslag på fem platser i Sverige där du måste campa

Oavsett tid på året är camping en aktivitet man kan genomföra, på ett eller annat sätt. Bäst är det såklart under sommaren då camping kan kombineras med aktiviteter som bad, minigolf, äta glass och en massa härliga utflykter. Har du ingen aning om var du vill lägga nästa campingsemester kommer här nedan fem förslag på platser du måste besöka vid något tillfälle!

Böda Sand, Öland

Vi börjar med en riktig klassiker som har blivit uppmärksammad på flera håll och kanter. Om du vill ha ett säkert kort är det bara att bege dig till Öland. Campingen kombineras med en två mil lång sandstrand som är närmast kritvit. En strand som passar par, vänner och andra konstellationer.

Du kan välja vilket boende som helst och ändå ha närhet till stranden. Det är såklart inte den enda aktiviteten som finns tillgänglig. Närhet finns till ett spa på platsen och du kan självklart även utmana sällskapet på minigolf. Därtill finns det ett utegym, flera lekparker och även flera cykelleder som utgår från platsen.

Daftö Resort, Strömstad

En plats för riktiga finsmakare är Daftö Resort som är belägen i vackra Bohuslän. Här finner du en femstjärning camping med plats för allt från tält till husvagn. Runt om Daftö Resort ligger en vacker natur och givetvis goda möjligheter till bad.

Utöver camping och bad finns det ett poolområde och goda möjligheter till fiske i det omkringliggande vattnet. Givetvis finns det äventyrsgolf även här och det går att hålla igång med aktiviteter hela dagarna på detta fullspäckade Daftö Resort.

Ansia Resort, Lycksele

I Västerbotten hittar du Lycksele och en bit utanför Lycksele hittar du Ansia Resort. Här finns närmare 500 campingplatser till ditt förfogande och det är bara att välja och vraka. Du kan bo i såväl husvagnar som i stugor och på alla platserna har du tillgång till el och högmoderna servicehus.

Ansia Resort passar alldeles utmärkt oavsett vad man är ute efter. Du kan till och med åka på egen hand och bara njuta av lugnet. Slå dig ner ute i det gröna och ta fram mobilen eller surfplattan för att testa lyckan på casino. Sveriges bästa free spins erbjudanden hjälper dig att få en rivstart på ditt äventyr. 

Pite Havsbad, Piteå.

Vi tar oss till Norrbotten där vackra Pite Havsbad finns. Även här en camping av allra högsta klass men också en mängd annat runtomkring. Likt på Böda Sand bor nu i nästan direkt anslutning till stranden och det hotell som även finns på platsen. Pite Havsbad är känt både för sitt bad och sitt stora utbud av aktiviteter.

Återigen är minigolf ett stående inslag även här. Det finns en utomhuspool ifall du tröttnar på stranden. För aktiviteter med lite fart och fläkt finns tivoli och Gocart där du kan tävla med sällskapet om evig ära. Det är med andra ord ett campingställe som också har fördelen av att ligga nära mycket annat som är roligt att göra.

Sonjas camping & stugor, Öland

Sist men inte minst tar vi oss tillbaka till Öland och en utmanare till Böda Sand på ön. Sonjas camping & stugor ligger på den norra delen av Öland och har flera fina sandstränder i anslutning. Det finns fina gräsområden att placera sin husvagn på och flera servicehus av hög kvalité att ta del av.

Här finns utöver mer sedvanliga aktiviteter även möjligheter till skateramp, boulebana och annat smått och gott. Det finns cykelturer som utgår från platsen och som tar dig runt i det vackra landskapet. Som något av en favorit hos oss på koordinater.se rekommenderar vi verkligen ett besök.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se