Fina boenden i Sälen

 2021-08-31
Fina boenden i Sälen

Sälen och Dalarna i övrigt har mycket vackert att erbjuda. Det gäller inte bara på vintern när det är skidåkning som står på schemat för många även utan på sommaren då det går att vandra, cykla, fisa och ägna sig åt allehanda sommaraktiviteter. Den största höjdpunkten är ju såklart Vasaloppet i mars där tusen och åter tusen skidentusiaster kommer för att starta loppet i Sälen och ta sig till Mora. Just då är det väldigt svårt att hitta boende. Ibland får man bo långt bort för att det inte finns plats. Kommer du någon annan tidpunkt på året så finns det ofta plats även om Sälen som turistort är välbesökt nästan jämt. Här under finns 3 boenden som alltid levererar och som du kommer att vara nöjd med.


Booking.com

Hotell Mezzo i Sälen

Hotell Mezzo har en restaurang och en bar och det ligger lite utanför själva stadskärnan i Sälen. Kommer du hit så har du antagligen bil då det är det lättaste sättet att ta sig runt i Dalarna och då är avstånd inte så stora problem. Detta hotell ligger cirka 10 km från Sälfjällstorget inne i Sälen. Alla rum erbjuder badrum med badkar och badprodukter ingår. Har du mycket bagage är det inga problem d hotellet erbjuder bagage-förvaring. Det är nära både till skidåkning på vintern eller sommaraktiviteter.

Ransi Stugan i Nornäs

I Nornäs, 32 kilometer från Sälen ligger denna stuga vackert belägen när en sjö och skog. Det är perfekt ifall du vill ha en lite lugnare tillvaro och par brukar uppskatta denna stuga när man vill ha god tid för varandra. Du har tillgång till grill och bastu och stugan ligger mellan Tandådalen och Sälen vilket gör det fullt möjligt att dela sin semester och semestra både i Tandådalen och i Sälen. Det går att välja rum med eller utan terrass och du kommer ha tillgång till grillplats. Ni kommer att ha ett kök som är fullt utrustat så att ni kan laga er egen mat. I varje rum finns det badrum med dusch.

Mannflogården Bed & Breakfast

Endast 4 kilometer från Sälen ligger detta Bed & Breakfast som erbjuder det mesta man behöver. Dessutom ligger det bara ett stenkast ifrån älven där det går att svalka sig riktigt varma sommardagar. Älven går att bada i men blir aldrig riktigt varm så det är inget för den frusne. Alla rum har eget badrum och ni kommer att ha tillgång till grillplats. Från grillplatsen har ni utsikt över älven som så stilla flyter förbi. Det tar ungefär 10 minuter att köra in till skidanläggningarna Kläppen och Lindvallen. För den som är intresserad av skidåkning på längden så är det nästan precis här som Vasaloppet startar. Det är häftigt att se startplatsen utan alla tusen människor som står beredda. Det som är så lugnt resten av året blir till en plats fylld av förväntan när det är dags för Vasaloppet. Detta boende brukar uppskattas extra mycket av par som nästan alltid ger höga betyg när de ska recensera.

Relaterade artiklar

Tomteland

Besök Tomteland i Mora!

På Sagolandet Tomteland i Mora tas du med på ett fartfyllt äventyr i temaparken där tomten bor. Här får hela familjen ta del av vinteraktiviteter och uppleva julen i sagornas värld. 

Besök Tomteland i Mora!

Bo på de bästa vandrarhemmen runt siljan

Bo på de bästa vandrarhemmen 2020 runt Siljan

Siljan är Sveriges sjunde största sjö och erbjuder en mängd olika aktiviteter året om. Det finns flera aktiviteter för både stora och små att uppleva. 

Bo på de bästa vandrarhemmen 2020 runt Siljan

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se