Hitta bästa boende nära Romme alpin 2020

 2020-04-03
Hitta bästa boende nära Romme alpin

Romme Alpin är den enskilt största skidanläggningen utanför de svenska fjällområdena som erbjuder alpin skidåkning. Här finns det totalt 33 nedfarter i olika svårighetsgrader att välja mellan och 13 liftar som tar åkarna upp för backarna. Åkhöjden är som högst 407 meter över havet.

Inledningsvis gjorde man endast i ordning berget Solklinten för skidåkning. Detta berg var från början helt täckt av skog men år 1987 kunde man inviga den som alpin skidbacke. Därefter har anläggningen utökats och även berget Snöberget gjordes iordning och öppnades år 2008.

Den längsta nedfarten är hela 2750 meter vilket gör att man verkligen kan njuta av sin skidåkning. På toppen finns det även två toppstugor att värma sig i mellan åken.

 

När man ändå är i Romme och Dalarna finns det även andra saker som man kan passa på att göra om man vill ta en paus från skidåkningen. Här finns museer, det stora shoppingscentret Kupolen, äventyrsbad och fina naturreservat.

Man kan också ta del av unika upplevelser som till exempel ett besök på strutsfarmen Sahlins Struts eller besöka Äventyrsgruvan i Tuna-Hästberg. Äventyrsgruvan är garanterat en upplevelse som man sent kommer att glömma där man får klättra och ta sig fram genom gruvans tunnlar.

 

Bästa boende nära Romme Alpin

 

Romme nara Romme alpin erbjuder enkelt boende i Borlänge. Här kan man hyra en stuga med plats för 5 personer och som har en enkel standard och med kök utrustat för enklare matlagning. Här finns TV, gratis parkering och en öppen spis att värma sig framför när man har varit utomhus.

Utanför stugan finns en härlig trädgård som gästerna får nyttja för grillning, picknick eller utomhuslek.

 

I Borlänge ligger även Hjortstigen Apartment som erbjuder gästerna en unik boendeupplevelse där man har möjlighet att bo i en helt egen lägenhet med tillhörande uteplats. Lägenheten har självhushåll och flera bekvämligheter så som WI-FI, parkeringsplats , TV och tillgång till bastu. Lägenheten har fräsch inredning och ett fullt utrustat kök. Från Hjortstigen har man inte bara närhet till Romme Alpin utan härifrån har man även nära till sevärdheter och shopping.

 

I Romme Stugby strax utanför Borlänge bor gästerna i separata stugor som är enkelt men fräscht inredda. Till varje stuga och lägenhet finns en uteplats som man kan nyttja. Köket är fullt utrustat för självhushåll, WI-FI finns att tillgå och sänglinne kan köpas till mot en extra avgift. I stugbyn finns en gemensam trädgård för utomhuslek eller grillning, en lekpark för barnen och en gemensam lounge för gästerna. Hit är också husdjur välkomna!

Booking.com

Om Romme

Romme Alpin ligger i lilla byn Koppslahyttan i Dalarna, några mil söder om Borlänge och har blivit ett populärt resmål för skidåkning, mycket tack vare dess närhet till Stockholm.

Precis intill Romme Alpin ligger Stora Ulvsjön som på sommaren erbjuder gediget fiske och på vintern förser de skidanläggningens 760 snökanoner med vatten, dessa snökanoner kan producera så mycket som 7500 kubikmeter snö varje timme. Sjön är en del av Dalälvens huvudavrinningsområde och är ett fint utflyktsmål såväl på sommaren som på vintern.

 

Tycker du att ditt boende borde vara med i den här artikeln? Skicka ett mail till info@koordinater.se 

Relaterade artiklar

Bästa boendet nära High Chaparral

Bästa boendet nära High Chaparral

På med cowboy-hatten, förbered dig på ett äventyr som du sent kommer glömma och kliv sedan rakt in i vilda västern. Här kommer du direkt i rätt stämning när du kliver innanför grindarna och möts av hästar, cowboys och hus 

Bästa boendet nära High Chaparral

Hitta bästa boendet nära Järvzoo

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Istället för att bara vara en djurpark i mängden i Sverige så har Järvzoo valt att nischa in sig på nordiska djur. Här lever ett antal nordiska vilddjur i generösa hägnen för att få ett så naturligt liv som möjligt. 

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Bästa boendet nära Furuviksparken

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Furuviksparken är inte bara en djurpark utan ett helt äventyr. Parken är inte bara hem för ett 40-tal olika djurarter utan här ryms också tivoli, badäventyr och historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. 

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Bästa boendet nära Borås Djurpark

Bästa boendet nära Borås Djurpark 2020

Borås Djurpark brukar kallas för Sveriges första Afrika och anlades år 1962. Mycket har hänt sedan parkens första djur, lejonet Simba, flyttade in och numera huserar närmare 600 djur, fördelat på cirka 65 arter, på den 40 hektar stora djurparken. 

Bästa boendet nära Borås Djurpark 2020

Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld

Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld 2020

På totalt 180 000 kvadratmeter gestaltas många av Astrid Lindgrens sagor i hennes egen värld belägen i hennes hemkommun Vimmerby. När parken först öppnade 1981 var namnet Sagobyn och innehöll från början bara Katthult. 

Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld 2020

Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark

Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark 2020

Kolmårdens djurpark är Nordens största djurpark och lockar varje år hundra tusentals turister från världens alla hörn. Djurparken är en populär semesterutflykt för barnfamiljer och har något att erbjuda såväl stora som små besökare. 

Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 Koordinater Norden ABLogo sidfot Koordinater.se