Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark 2020

 2020-04-07
Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark

Kolmårdens djurpark är Nordens största djurpark och lockar varje år hundra tusentals turister från världens alla hörn. Djurparken är en populär semesterutflykt för barnfamiljer och har något att erbjuda såväl stora som små besökare.

 

Parken slog upp portarna år 1965 och har sedan dess utvecklats och utvidgats till allt större omfattning. Numera huserar parken på totalt 1,75 kvadratkilometer och här ryms mer än 60 olika djurarter, alltifrån vanliga svenska djur till mer exotiska rovdjur. Förutom alla djurarter finns det också nöjesfält med karuseller, kiosker och mat.

 

För de allra minsta besökarna brukar det vara populärt att besöka Bamses Värld som ligger inne på Kolmården. Här får man kliva in i Bamses hus, träffa Bamse och hans vänner, titta på en föreställning och åka karuseller lämpade för mindre barn.

 

Djuren på Kolmårdens djurpark är inte bara där för besökarnas skull utan flera av dem är också där för att ingå i det så kallade bevarandeprogrammet. Bevarandeprogrammet innebär att det på djurparken finns djur som riskerar att utrotas, då finns det individer i flera europeiska djurparker som ska användas för att bevara arten. Detta är ett mycket viktigt arbete för att bibehålla mångfald.

 

Förutom det så bedrivs här även en del forskning och Kolmårdens djurpark är även mån om att lära sina besökare något. Dels genom deras populära delfinshow som alltid berättar en historia, dels via specifika evenemang, uppvisningar med olika djur och att de tar emot skolklasser för utbildning.

 

Hyr stuga vid Kolmårdens djurpark

 

Drygt fyra kilometer från Kolmårdens djurpark finns stugan Duvberget. Duvberget är en toppmodern stuga med plats för fem personer. Här finns alla bekvämligheter så som TV, fullt utrustat kök, egen dusch, WI-FI och parkering. Stugan har även en egen terass med grillmöjligheter. Från Duvberget har man nära till inte bara Kolmårdens djurpark utan även andra grönområden för vandring, flertal butiker och inte minst vatten och badplats.

 

Kolmårdtorpet Blomsätter är ett hemtrevligt torp för dig som vill övernatta i Kolmården. Torpet är lantligt med charm och rymmer 8 personer. Torpet är utrustat med flera bekvämligheter och ett kök med många faciliteter. Torpet ligger på en gård där man får nyttja trädgården och de grillmöjligheter som finns. Från Kolmårdtorpet har man nära till Bråviken, Kolmårdens Djurpark och flertalet butiker, dessutom är husdjur välkomna att följa med hit.

 

I Söderköping, en bit utanför Norrköping, finns Sjöstugan tillgänglig som semesterboende. I Sjöstugan finns det plats för 6 gäster att övernatta och stugan är utrustad med ett riktigt kök, dusch och bastu. Standarden är enkel men läget är fantastiskt precis intill stranden och här finns terass och trädgård med grillmöjligheter att nyttja. Härifrån har man närhet till flera aktiviteter och sevärdheter som kan förgylla semestern.

Booking.com

Mer om Kolmården

Kolmården är benämningen på ett område som ligger både i Östergötland och i Södermanland. Området består i största del av berg och skog men är mest känt för sin gedigna djurpark. I Kolmården kan man upptäcka mycket intressant natur och flera lämningar från stenåldern och medeltiden, dessutom angränsar området till Östersjön via Bråviken.

 
Tycker du att ditt boende borde vara med i den här artikeln? Skicka ett mail till [email protected] 
 

Relaterade intressepunkter:
Kolmårdens djurpark
Boende nära Kolmårdens djurpark

Relaterade artiklar

Sveriges finaste städer

Sveriges finaste städer

De flesta svenskar tycker vanligtvis att deras hemstad är den vackraste i landet. Men det beror inte alltid på att staden verkligen är den finaste. 

Sveriges finaste städer

Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld

Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld

På totalt 180 000 kvadratmeter gestaltas många av Astrid Lindgrens sagor i hennes egen värld belägen i hennes hemkommun Vimmerby. När parken först öppnade 1981 var namnet Sagobyn och innehöll från början bara Katthult. 

Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld

Upplev Kolmården

Upplev Kolmården

Kan du inte bestämma dig mellan att åka till en djurpark eller en nöjespark? Varför välja, när du kan åka till Kolmården och ha tillgång till det och mer! 

Upplev Kolmården

Bästa boendet nära Furuviksparken

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Furuviksparken är inte bara en djurpark utan ett helt äventyr. Parken är inte bara hem för ett 40-tal olika djurarter utan här ryms också tivoli, badäventyr och historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. 

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Hitta bästa boende nära Romme alpin

Hitta bästa boende nära Romme alpin 2020

Romme Alpin är den enskilt största skidanläggningen utanför de svenska fjällområdena som erbjuder alpin skidåkning. 

Hitta bästa boende nära Romme alpin 2020

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se