Hitta Ölands bästa vandrarhem 2020

 2020-04-01
Hitta Ölands bästa vandrarhem

Öland är ett populärt resmål för de som vill semestra på hemmaplan. Här finns det mängder med saker att göra, sevärdheter att uppleva och natura att utforska.

Om man är kulturell och vill uppleva en del av Sveriges historia så är ett tips att besöka Karlevistenen. Karlevistenen är en av Sveriges märkligaste runstenar, gjord på finkornig granit. Även Borgsholms slott är ett populärt turistmål för den som gillar historia. Här kan man ansluta till en guidad tur och få veta mer om ruinen och dess historia. I närheten av Borgholms slott finns Solliden Park, Kungafamiljens sommarresidens. Vandra i parken och njut av de olika kreationerna och växterna. Har du tur får du även en skymt av någon ur kungafamiljen.

För den som reser med barn finns det flera aktiviteter att roa sig med. En utflykt till lådbilslandet brukar alltid vara populärt. Där får barnen köra lådbil i flera olika utföranden, åka karuseller eller hoppa hoppborg.

Barn brukar även fascineras av att se stora djur på nära håll och därför är ett besök på Ormöga Kamelranch & Ölandsoasen ett hett tips. Här kan barnen klappa smådjur eller rida på kameler, en upplevelse de sent kommer att glömma.

På Öland finns också härlig natur att vandra i, stränder att bada på eller badland med lek och aktivitet. En sak är säker och det är att på Öland har man inte tråkigt.

Booking.com

Vandrarhem på Öland

 

På Ölands södra halva finns Allégården Kastlösa vandrarhem. Ett vandrarhem med en enkel standard men där ändå varje rum har en egen toalett. Duschrum delas med andra gäster, lika som kök och andra sällskapsutrymmen. Detta vandrarhem ligger på en stor gård med flera byggnader och här finns en stor trädgård för barnen att leka i eller med utrymme för att spela kubb, boule eller krocket. På vandrarhemmet finns det även pool som är fri för gästerna att använda, det finns en större pool och en tillhörande barnpool.

 

STF Stora Frögården Hostel ligger precis vid vattnet i Mörbylånga. Här har gästerna en helt egen sandstrand där de kan bada eller varför inte utföra andra vattenaktiviteter som att vindsurfa. Rummen på Stora Frögården har enkel standard där varje rum har en egen toalett och många har dessutom egen dusch. Här på gården finns även en populär restaurang som är öppen under högsäsong, du som gäst kan annars tillaga din egen mat i det fullt utrustade köket eller använda grillmöjligheterna i trädgården.

 

Även Haga Park Camping & Stugor ligger i Mörbylånga och här har gästerna möjlighet att bo i separata stugor. En del stugor har dessutom havsutsikt och egen uteplats. Stugorna är fräscht renoverade, hygienutrymmen delas med andra gäster precis som kök och den gemensamma loungen. Här finns stora gräsytor att nyttja, grillplats och möjlighet till flera aktiviteter i direkt anslutning till stugbyn och campingen. Hit är även ditt husdjur välkommet.

Övrigt om Öland

Öland är belägen i Kalmar län och är Sveriges andra största ö. Den 135 kilometer långa ön består till största delen av kalksten och har en fantastisk natur att avnjuta, till exempel dess alvarmarker. Till Öland tar du dig smidigt med bil via Ölandsbron som är Sveriges längsta bro och går över Kalmarsundet.

Relaterade artiklar

Sveriges bästa campingplatser för familjesemestrar

Sveriges bästa campingplatser för familjesemestrar

I vårt avlånga land finns det otaliga vackra platser att upptäcka, och vad kan vara bättre? 

Sveriges bästa campingplatser för familjesemestrar

Hur lång är Ölandsbron?

Hur lång är Ölandsbron?

Svaret är att bron har en längd av… 

Hur lång är Ölandsbron?

Topp 6 sevärdheter i Småland

Topp 6 sevärdheter i Småland

Astrid Lindgren, ostkaka, Lönneberga, isterband, slåtterängar och glasbruk. Småland anses idag vara en typ av symbol för Bonde-Sverige. 

Topp 6 sevärdheter i Småland

Boende Löttorp - Hotell, Vandrarhem och Bed & Breakfast

Boende Löttorp - Hotell, Vandrarhem och Bed & Breakfast

Öland är för många definitionen av sommar i Sverige. Det är något speciellt med att vara på en ö och man har aldrig långt till vatten var man än befinner sig på Öland. 

Boende Löttorp - Hotell, Vandrarhem och Bed & Breakfast

Populära boenden Kalmar

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. 

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se