Hitta Österlens bästa vandrarhem 2020

 2020-03-26
Hitta Österlens bästa vandrarhem
Österlen är känt för sin natur och sina vida stränder så det är inte konstigt att flera av aktiviteterna som erbjuds i trakterna är förknippade just till naturen.

Till exempel så går Skåneleden genom stora delar av Österlen där du både kan vandra eller cykla. På så sätt får du möjlighet att njuta av naturen på nära håll.
Sandhammaren är också ett populärt turistmål då stranden har utsetts till Sveriges vackraste flera gånger.
På Österlen finns också Stenshuvud nationalpark som med sina 97 höjdmeter över havet erbjuder en oslagbar utsikt över både land och hav. Här bör man definitivt ta med sig en picknickkorg och njuta av den fantastiska utsikten.
Mer natur är Ale Stenar som också är ett populärt turistmål då det är bland den största skeppssättningen som finns bevarad i Sverige.

För den som är mer intresserad av mat och dryck så bör man ta en tur till Åhus som inte bara är känt för sin hamn och sina stränder. Det är nämligen här i trakten som Absolut Vodka tillverkas och även Snusmärket Ettan. Vill man fördjupa sig i snuset och tobakens historia bör man kika in i den bevarande S:ta Annas Gilles tobakslada som bjuder på historia.

I Kivik kan man åka på Äppelsafari och även avnjuta nytillverkad äppelmust, detta brukar vara uppskattat utflyktsmål med barn. Annat för barn är Tosselilla, ett äventyrsland där barnen kan leka i Tarzanskogen, bada, åka karuseller eller klättra i en klätterborg. Det är en trevlig utflykt för hela familjen och väl värt ett besök.

Vandrarhem på Österlen


Mitt i Verkeåns naturreservat finns STF Andrarum Kuskahusen Hostel. Det är ett fräscht vandrarhem med en lantlig inredning som går i linje med hela gårdens utförande. I och med vandrarhemmets läge så finns här fantastiska vyer och en oslagbar natur som inbjuder till såväl picknickar som vandring. Rummen är rymliga och för den som vill går det att köpa till frukostbuffé under sitt besök. Här har man närhet till såväl Skåneleden för vandring och cykling men även fina sandstränder på kort avstånd.

I närheten av Simrishamn tågstation ligger vandrarhemmet Bengtssons Loge. Det är en gammal lada som är omgjord till ett unikt vandrarhem. Rummen är enkla men det finns här flera gemenskapsutrymmen att nyttja och framförallt en fantastisk gård som tillhör vandrarhemmet. Här finns också en restaurang med tillhörande Pub.

I Löderup finns STF Vandrarhem Backåkra som erbjuder enkla men fräscha rum i olika storlekar. Badrum och kök är gemensamt för gästerna liksom trädgården med tillhörande grillplats. Från det här vandrarhemmet har man närhet till flera stränder och även till Hagestad Naturreservat. Härifrån finns också flera aktiviteter att utföra, till exempel cykling och vandring ute i den fina naturen som omger STF Vandrarhem Backåkra.

Österlen är en bygd belägen i sydöstra Skåne och här brer slätter och skogar ut sig och bjuder på en fantastisk natur. Namnet Österlen kommer 1920-talet när uttrycket "att åka österlent" var välkänt. Det betydde helt enkelt att man skulle åka till sydöstra Skåne. Det var Fritiof Nilsson Piraten, Theodor Tufvesson och John Osterman som döpte området till just Österlen.
Booking.com

Relaterade artiklar

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad 2020

Grebbestad har mycket att erbjuda till sina turister, såväl sevärdheter som olika aktiviteter. 

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad 2020

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön 2020

På Kullahalvön råder det inte brist på aktiviteter som man kan göra. Oavsett om du är på semester och bara vill koppla av i naturen, om du vill uppleva fartfyllda äventyr eller om du vill gräva djupare i en del 

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön 2020

Bo på de bästa vandrarhemmen runt siljan

Bo på de bästa vandrarhemmen 2020 runt Siljan

Siljan är Sveriges sjunde största sjö och erbjuder en mängd olika aktiviteter året om. Det finns flera aktiviteter för både stora och små att uppleva. 

Bo på de bästa vandrarhemmen 2020 runt Siljan

Hitta de bästa vandrarhemmen i Sundvall

Hitta de bästa vandrarhemmen i Sundvall 2020

Sundsvall ligger längs den norrländska kusten och staden är Norrlands tredje största sett till antalet invånare och är också Norrlands huvudstad. I Sundsvall finns många fina Vandrarhem. 

Hitta de bästa vandrarhemmen i Sundvall 2020

Bo på Roslagens bästa vandrarhem

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2020

Stannar du hemma i sommar på semestern? Då kanske du gör ett besök i Roslagen med övernattning 2020, kolla dessa vandrarhem! 

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 Koordinater Norden ABLogo sidfot Koordinater.se