Hitta Österlens bästa vandrarhem 2023

 2020-03-26
Hitta Österlens bästa vandrarhem
Österlen är känt för sin natur och sina vida stränder så det är inte konstigt att flera av aktiviteterna som erbjuds i trakterna är förknippade just till naturen.

Till exempel så går Skåneleden genom stora delar av Österlen där du både kan vandra eller cykla. På så sätt får du möjlighet att njuta av naturen på nära håll.
Sandhammaren är också ett populärt turistmål då stranden har utsetts till Sveriges vackraste flera gånger.
På Österlen finns också Stenshuvud nationalpark som med sina 97 höjdmeter över havet erbjuder en oslagbar utsikt över både land och hav. Här bör man definitivt ta med sig en picknickkorg och njuta av den fantastiska utsikten.
Mer natur är Ale Stenar som också är ett populärt turistmål då det är bland den största skeppssättningen som finns bevarad i Sverige.

För den som är mer intresserad av mat och dryck så bör man ta en tur till Åhus som inte bara är känt för sin hamn och sina stränder. Det är nämligen här i trakten som Absolut Vodka tillverkas och även Snusmärket Ettan. Vill man fördjupa sig i snuset och tobakens historia bör man kika in i den bevarande S:ta Annas Gilles tobakslada som bjuder på historia.

I Kivik kan man åka på Äppelsafari och även avnjuta nytillverkad äppelmust, detta brukar vara uppskattat utflyktsmål med barn. Annat för barn är Tosselilla, ett äventyrsland där barnen kan leka i Tarzanskogen, bada, åka karuseller eller klättra i en klätterborg. Det är en trevlig utflykt för hela familjen och väl värt ett besök.

Vandrarhem på Österlen


Mitt i Verkeåns naturreservat finns STF Andrarum Kuskahusen Hostel. Det är ett fräscht vandrarhem med en lantlig inredning som går i linje med hela gårdens utförande. I och med vandrarhemmets läge så finns här fantastiska vyer och en oslagbar natur som inbjuder till såväl picknickar som vandring. Rummen är rymliga och för den som vill går det att köpa till frukostbuffé under sitt besök. Här har man närhet till såväl Skåneleden för vandring och cykling men även fina sandstränder på kort avstånd.

I närheten av Simrishamn tågstation ligger vandrarhemmet Bengtssons Loge. Det är en gammal lada som är omgjord till ett unikt vandrarhem. Rummen är enkla men det finns här flera gemenskapsutrymmen att nyttja och framförallt en fantastisk gård som tillhör vandrarhemmet. Här finns också en restaurang med tillhörande Pub.

I Löderup finns STF Vandrarhem Backåkra som erbjuder enkla men fräscha rum i olika storlekar. Badrum och kök är gemensamt för gästerna liksom trädgården med tillhörande grillplats. Från det här vandrarhemmet har man närhet till flera stränder och även till Hagestad Naturreservat. Härifrån finns också flera aktiviteter att utföra, till exempel cykling och vandring ute i den fina naturen som omger STF Vandrarhem Backåkra.

Österlen är en bygd belägen i sydöstra Skåne och här brer slätter och skogar ut sig och bjuder på en fantastisk natur. Namnet Österlen kommer 1920-talet när uttrycket "att åka österlent" var välkänt. Det betydde helt enkelt att man skulle åka till sydöstra Skåne. Det var Fritiof Nilsson Piraten, Theodor Tufvesson och John Osterman som döpte området till just Österlen.
Booking.com

Relaterade artiklar

Österlens Museum i Simrishamn

Österlens Museum i Simrishamn, en del av Sverige

Bara Österlens Museums lokaler är inhysta i ett kulturhistoriskt arv som redan på utsidan berättar mycket och vår kulturhistoria. 

Österlens Museum i Simrishamn, en del av Sverige

Sveriges 5 bästa nationalparker

Sveriges 5 bästa nationalparker

Sverige har en väldigt varierad natur med skiftande landskap och årstider, vilket gör att det finns mycket att se och uppleva när det kommer till vandringsleder. 

Sveriges 5 bästa nationalparker

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Skåne är ett landskap som har en hel del att bjuda på, allt från stränder till storstadsliv och självklart en rad med historiska platser. 

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Hitta boende i Piteå

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Piteå är en vacker och inbjudande stad, som egentligen tilltalar alla. Förutom ett stort utbud av restauranger 

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Hitta boende i Sundsvall

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Att lyxa till det med en övernattning på hotell, vandrarhem eller Bed & Breakfast är någonting som vi borde unna oss oftare. 

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Grebbestad har mycket att erbjuda till sina turister, såväl sevärdheter som olika aktiviteter. 

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se