Hitta spelbolag utomlands

 2022-10-07

Det finns i dagsläget en uppsjö av olika spelbolag på marknaden, men de två främsta kategorierna att välja mellan är spelbolag med och utan svensk licens. Som svensk spelare får du flest fördelar av att välja en svensklicenserad webbplats, men det finns några anledningar till att vissa spelare väljer utländska aktörer i stället.

Oavsett vad orsaken är vill du säkert veta hur du väljer rätt utländskt spelbolag. Nedan har vi sammanställt en lista med olika steg, för att säkerställa att du väljer en bra och legitim aktör.

Spelbolag utomlands och i Sverige – lär dig skillnaderna

Innan du börjar leta efter spelbolag utomlands ska du se till att du vet skillnaderna mellan dem och de svenska. Exempelvis har inte de utländska motparterna funktionen Spelpaus. Så spärrar du dig hos spelbolag utomlands beror det på att du själv har kontaktat spelbolaget eller att du blockerat en eller flera av de betalningsmetoder som erbjuds av spelbolaget.

En annan skillnad mellan svenska och utländska spelbolag är att de utländska inte gör det möjligt för spelare att verifiera sin identitet med BankID. BankID används nästan av alla svenska spelsidor idag, vilket möjliggör snabba och säkra registreringar och transaktioner.

Jämför spelbolag med en jämförelsesida

Det kan vara svårt att hitta utländska spelbolag som är både säkra och rekommenderade. När du väljer en svensk plattform kan du alltid gå till Spelinspektionen och se vilka operatörer som de beviljat licens till och därmed vilka som är legitima.

Att använda en jämförelsesida för att hitta spelbolag utomlands gör dock sökandet relativt enkelt. Genom att använda sig av en sådan tjänst kan du läsa vad oberoende sidor har att säga om olika legitima spelbolag för att hitta det bästa alternativet för dig. Bland annat listas de baserat på sina bonuserbjudanden, vilka villkor som gäller för insättningar och uttag, samt skatteregler.

Läs recensioner skrivna av andra spelare

Att använda en jämförelsesida är ett sätt att hitta ett utländskt spelbolag, men det är också bra att läsa recensioner skrivna av andra spelare. Genom att göra det får du en överblick över vad tidigare och befintliga spelare har att säga om ett spelbolags verksamhet. Kanske gillar de spelutbudet men inte kundtjänsten, eller betalningsmetoderna men inte gränssnittet.

Tack vare andras recensioner vet du bättre vad du kan förvänta dig innan du börjar spela. På så sätt undviker du också att bli offer för en bluffsida.

Undersök spelbolaget själv

Du kommer väldigt långt med en enkel Google-sökning. Om du har sett några av resultaten på en jämförelsesida och/eller läst bra recensioner om vissa operatörer rekommenderar vi att du undersöker spelbolaget själv innan du gör en insättning och börjar spela.

Bläddra gärna igenom deras webbplats för att se hur bra den fungerar. Om det är svårt att navigera kan det skapa frustration och hindra en bra spelupplevelse. Testa gärna kundtjänsten också för att försäkra dig om att de kan hjälpa dig om några problem uppstår. Glöm heller inte att försäkra dig om att spelbolaget i fråga också innehar en giltig licens.

Trots att utländska spelbolag oftast går under benämningen ”casino utan licens”, måste de ändå inneha en giltig licens från en annan jurisdiktion som exempelvis MGA eller UK Gambling Commission. Att ett spelbolag blivit beviljade en licens tyder på att de följer vissa regler kring konsumentskydd som finns för att skydda dig som spelare mot såväl problem relaterade till förändrat spelbeteende som att erbjuda trygga registrerings- och betalmetoder.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se