Hur ordnar du med snus på hotellet?

 2024-05-15
Hur ordnar du med snus på hotellet?

Om du glömmer din snusdosa hemma eller då det tar slut när du är på semester så kan det bli stressigt. Även då du befinner dig i Sverige där det är fullt lagligt att sälja snus. Det kan ju vara så att du vill ha en specifik sort som inte finns på macken vid ditt hotell eller bed & breakfast. Vad kan du göra?

Det bästa är förstås om du inser att snuset snart är slut innan det är helt tomt i burken. Då kan du ju surfa in på en sajt som minprilla.se och helt enkelt beställa direkt till den adress i Sverige du befinner dig på. Detta kan fungera bra både till stugor och hotell.

Förbered dig innan du åker

Det bästa är förstås att åka förberedd. Även då du åker utomlands så ska du veta att de flesta länder tillåter att du reser in med snus för eget bruk. Inom EU ska det verkligen inte vara något problem.

När du bara är borta någon vecka så är det ju svårt att överskrida ett lands regler för hur mycket snus du får ha med dig. Två eller tre dosor går absolut bra så se till att ha både i handbagage och i själva resväskan så att det räcker för din hotellvistelse.

Om du beställer online på semestern

Om du inser att du behöver mer snus på semestern och inte vill betala ett dyrt pris i den lokala tobakshandeln så kan du beställa online. Här är det dock viktigt att du tänker på vad som gäller för leverans.

Om du beställer från en seriös butik online så kan du lita på att snuset kommer fram inom den tidsram som anges. Det gäller ju att du får snuset innan du har åkt hem igen. Utöver detta ska du meddela hotellet om att du kommer att få ett paket. Detta kan vara en gardering mot missförstånd så att din leverans når dig.

Köp snuset lokalt

Köp snuset lokalt

Det går förstås att köpa snus lokalt i Sverige. Även på orter som ligger långt från civilisationen. Be om råd i hotellets reception för att få veta var det bästa utbudet finns. Kanske kan du ringa butiken i förväg och se om de har den sort som du vill ha.

I en större stad så bör du finna butiker som har snusprodukterna du gillar bäst. Det blir kanske inte lika billigt som när du köper online men visst är detta en lösning. Om du är i en stad som har en unik tobaksbutik så kanske du finner en variant du inte känner till sedan tidigare.

I nödfall får du se om någon annan har

Det känns kanske inte så roligt men nöden har ingen lag. Om du verkligen inte kan få tag på snus när du måste ha det för en trevlig semester går det ju att fråga andra hotellgäster om de har. På detta vis kan du få så att det räcker tills du når en butik eller får din leverans.

Se på möjliga alternativ

Om du inte kan få tag på snus under din hotellsemester så kanske du kan nöja dig med ett alternativ. Se dig om efter nikotinprodukter som nikotintuggummi eller e-cigaretter. Dessa kan vara en hjälp tills du äntligen får snuset precis som du vill ha det.

Det är som sagt bäst att planera för snuskonsumtionen under en hotellvistelse men som du kan se här ovan så har du alltid alternativ. Om du av någon anledning inte kan få det snus du vill ha på hotellet så kan du beställa online, testa något nytt i en lokal butik eller skapa nya vänskapsrelationer med andra snusare som förberedde sig bättre!

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se