Husbilen genom Europa? så här får du ut mer av din resa

 2022-09-02
Husbilen genom Europa? så här får du ut mer av din resa

Friheten med husbil och husvagn är oslagbar. Det går att vara borta länge och samtidigt bo bekvämt. Europa är perfekt att utforska med husbil. Fördelen är att det går att upptäcka många städer och alla tänkbara sevärdheter utan att behöva bekosta dyra hotell.

För att hitta bästa pris och planera körningen lättare går det att förboka utflykter och entrébiljetter. Vill du hitta bra erbjudande? Klicka här. Där det går att hitta aktiviteter, utflykter och entrébiljetter runt om i Europa. Det inkluderar även evenemang, musikaler och stadsvandringar. Här kan du ta del av fler tips för hur du kan planera en rundresa i Europa lite smidigare, även i högsäsong.

Planera resrutten vid längre resa i Europa

En del av det roliga med att ge sig ut på långfärd är att lägga upp resrutten. Här finns det några tips som kan vara bra att tänka på vid själva planeringen:

  • Planera inte för långa körningar per dag om du inte är van vid att köra. Det är lätt att bli trött bakom ratten.
  • Eftersom det sällan går att köra lika fort som med vanlig bil går det att välja andra vägar än de stora motorvägarna. Då får du även se många fler mysiga mindre städer och byar.
  • Kontrollera ställplatser och campingar på förhand. I högsäsong, framför allt juli och augusti kan du även behöva boka plats på förhand.
  • Fricampa är inte lagligt i alla länder. Kontrollera reglerna i de länder du tänker besöka då det kan bli dyra böter och diskussion med polisen i onödan.

För att undvika att stressa kan det vara bra att planera fler dagar på samma ställe du vill utforska. Då får du även tid att lära känna andra och tid att njuta mer av dagarna.

Boka aktiviteter och turer på förhand

Tänker du besöka städer som Paris, Rom, Madrid eller Barcelona är det att rekommendera förboka upplevelser. Istället för att köa på plats kan du njuta av det du vill se i lugn och ro. Fördelen är att det går även att planera in för att undvika helger när det är som mest tryck. Några aktiviteter som rekommenderas att boka på förhand är:

  • Musikaler och sportevenemang. Att kunna unna sig lite extra även på längre husbilsresa är att sätta guldkant på tillvaron. Genom att boka på förhand går det många gånger att få bättre priser.
  • Guidade rundturer och stadsvandringar. Många gånger ligger campingar mer i utkanten av städerna. För att lära känna området bättre kan guidade stadsvandringar eller utflykter vara ett smidigt sätt att se lite mer.
  • Entrébiljetter till museer, sevärdheter och kulturhistoriska platser. Istället för att behöva leta efter biljetter på plats är det smidigt att förboka det du vill se. Då riskerar heller inte att missa något innan du ska åka vidare.
  • Matupplevelser med guide. I många städer finns det möjlighet att testa det bästa staden har att erbjuda i matväg med guide. Ett enklare sätt att äta riktigt gott när du är trött på att laga mat själv och inte kan staden.

Vissa platser som Vatikanen i Rom, Pradomuseet i Madrid och Sagrada Familia i Barcelona är riktigt populära. Då är att förboka entrébiljetter ett sätt att få ut mer av tiden i staden utan att behöva stressa.

Vara borta länge? Tips på hur du kan njuta mer av Europa

Det är många som drömmer om att kunna ge sig ut på lite längre turer. En del väljer att bo i husbilen året om och kan arbeta på distans. För att få en mer stabil vardag även i husbilen går att välja att spendera längre tid på varje plats. Ibland går det att förhandla bättre priser med campingar om du stannar längre. Framför allt om du inte reser i högsäsong och vill stanna över en månad.

Väljer du mindre campingar och utanför mindre orter får du också uppleva landet lite mer. Mindre städer och byar har en svårslagen charm och det är oftast lite billigare än i turisttäta områden. Samtidigt är det sällan lika långt att ta sig till centrum. Det gör att du kan leva både husbilsliv och komma nära lokalbefolkningens livsstil.

Det är även lättare att lära känna nya bekantskaper om du stannar lite längre på mindre platser. Reser du ensam med husbil kan det även upplevas tryggare att stanna vid lite mindre städer. Samtidigt har du den enorma fördelen att om du inte trivs kan du ta ditt hem med dig och åka vidare. Det finns mycket att uppleva i Europa.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se