Några av de bästa sakerna att göra när du besöker Stockholm

 2021-12-21
Några av de bästa sakerna att göra när du besöker Stockholm

Den skandinaviska nationen har en fantastisk kustlinje med tusentals öar, och dess interiör är fullt av insjöar, berg och enorma gamla skogar.

Men många människor har fortfarande inte upplevt Stockholms verkliga skönhet, och många känner inte igen den som en av de förlorade förtrollande huvudstäderna i världen.

Oavsett om du besöker Stockholm under en helg eller en längre vistelse, bör du se till att prova något av de många saker som finns att se och göra.

Charm och vänlighet från den gamla världen

Stockholm är en underbar stad med öar och broar och kan fängsla både förstagångsbesökare och medborgare med sin fantastiska arkitektur och den naturliga vänligheten och värmen hos stadsborna.

Hotellen erbjuder vanligtvis alla bekvämligheter som du behöver, och du kan hålla dig uppkopplad med ett av världens snabbaste bredbandssystem för att planera dagsutflykter via Google Maps eller helt enkelt koppla av på nätet i lugna stunder mellan dagsutflykterna, kanske på det lokala ruby fortune casino.

Besök Gamla stan i Stockholm

En promenad i Gamla stan rekommenderas, och det är inte svårt att förflyttas tillbaka till medeltiden i det här området som sträcker sig tillbaka till 1200-talet. Små och slingrande gator leder dig platser fulla av sevärdheter och färger. Här finns många sevärdheter, bland annat Nobel Prize Museum, Kungliga slottet och julmarknaderna (Julmarknad) för vinterbesökare.

På vägen kan du njuta av gamla fresker och många mystiska hörn och valv.

En tur i den kungliga kanalen

Stockholm är byggt på 14 små öar, så vatten är naturligtvis stadens gamla livsnerv. Med detta i åtanke kan du överväga att ta en sightseeingtur på kanalen för att njuta av landskapet och broarna.

Det går regelbundet kryssningar från stadens centrum och du kan njuta av utsikter som bara kan beskådas från vattnet. Ett besök på Vasamuseet rekommenderas - ett sjöfartsmuseum som visar ett imponerande segelfartyg från 1600-talet som sjönk på sin jungfruresa.

Segling och kajakpaddling

För de mer aktiva finns det olika alternativ för segling och kajakpaddling för att dra nytta av Stockholms vattenvägar. Mindre än en timme utanför staden ligger Stockholms skärgård, där resenären finner en lugn miljö bland klippor och fantastiska träd.

Det är inte svårt att föreställa sig de gamla dagarna med ett lugnt lantbruksliv i det som skulle bli en handelsutpost för vikingarna.

Utforska Stockholms vikingahistoria

Ta del av regionens rika vikingahistoria med en tur till Vikingamuseet i Gamla stan. Museet är helt och hållet inriktat på vikingatiden och kommer att förtrolla både vuxna och barn med sina otroliga utställningar och artefakter. Detta är en uppslukande upplevelse och ett underbart sätt att uppleva en del av Stockholms historia.

Njut av maten

När du är i Gamla stan bör du prova en av de många restauranger som finns i området. Här hittar du en rad internationella rätter och traditionella rätter. För fisk- och skaldjursälskare finns t.ex. gravad lax, dilltorkad lax och fermenterad strömming från Östersjön.

För de mer äventyrliga, som kanske gillar kryddigare internationella smaker, finns det en mängd orientaliska restauranger som lockar gommen.

Kaffekulturen är typisk för staden, och det är möjligt att ta en fika på en mängd fantastiska kaféer med unik atmosfär och charm.

Sammanfattning

Stockholm är inte bara en blandning av rika texturer och färger, utan det är en stad där den gamla världen smälter samman med den nya. Staden har internationellt erkända mode- och designbutiker, men den rika medeltidshistorien och vikingarnas inflytande finns fortfarande kvar att ta del av.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se