Några pärlor på Österlen

 2021-02-15
Några pärlor på Österlen

Österlen är väldigt tilltalande med sin varierande natur, vackra vyer och fina vandringsleder. Det är även ett perfekt resmål för dig som vill njuta av en god bit mat eller letar efter en gemytlig campingupplevelse. Beroende på dina intressen och mål med resan, kan du välja en eller några av nedan förslag och därmed få en komplett upplevelse.

Ska du besöka Österlen, men inte riktigt har koll på området och vad som är värt att besöka? Då är detta en artikel för dig, där vi listar våra fyra favoriter.

1. Sandhammaren – Sveriges vackraste strand!

Denna vackra strand har, av många utsetts till Sveriges vackraste strand. Om du uppskattar en promenad utmed vattnet, havsbrisar och sand så långt ögat kan nå, så är detta ett resmål för dig. Under årets varmare månader kan du med fördel spendera dagen på Sandhammaren.

När det är dags för en bit mat har du även ett gediget matutbud i närheten och restauranger, där du kan välja mellan allting från pizza till välsmakande husmanskost.

2. Kivik – Pittoresk by med gedigen historia!

Kivik är en liten by på Österlen, som framförallt är känd för sin cider. Men själva byn är ett fantastiskt resmål i sig om du gillar att besöka pittoreska byar med vackra hus, äppelodlingar och mysiga marknader.

Kivik erbjuder ett brett utbud av övernattningsmöjligheter och även camping om du föredrar att bo i tält. Missa därför inte en promenad bland dessa historiska gator!

3. Österlenleden - För den äventyrslystne!

Vackra Österlenleden sträcker sig från Nybrostrand och Andrerum och består av sju etapper, med en total distans på 93 kilometer. Du kan därför själv bestämma hur långt du vill gå, samt om du föredrar att vandra en del av leden än hela sträckan.

Utmed vägen kommer du få ta del av ett varierat landskap och även kunna se fornlämningen Ale stenar, vackra vyer med lövskog och sluttande berghällar. Större delen av vandringen är utmed vattnet, så du kan även ta dig ett dopp eller två utmed vägen.

4. Stenshuvud Nationalpark – Varierad natur!

Nationalparken Stenshuvud är ett mycket populärt resmål som passar samtliga familjer. Du kan vandra runt i parken själv eller boka en guide om du vill lära dig mer om parkens natur och omgivning. Stenshuvuds högsta punkt är 97 meter över markytan och när du väl kommit upp, slås du av en oförglömlig vy som du sent ska glömma.  

5. Österlen för kärleken

På Österlen finns många vackra platser för romans, och många väljer också Österlen som platsen att föreviga kärleken genom bröllop på till exempel Kronovall Slott.

Relaterade artiklar

Roadtrip genom Sveriges kuststäder och fiskebyar

Roadtrip genom Sveriges kuststäder och fiskebyar

En roadtrip genom Sveriges kuststäder och fiskebyar erbjuder en unik blandning av natursköna landskap 

Roadtrip genom Sveriges kuststäder och fiskebyar

Österlens Museum i Simrishamn

Österlens Museum i Simrishamn, en del av Sverige

Bara Österlens Museums lokaler är inhysta i ett kulturhistoriskt arv som redan på utsidan berättar mycket och vår kulturhistoria. 

Österlens Museum i Simrishamn, en del av Sverige

Sveriges 5 bästa nationalparker

Sveriges 5 bästa nationalparker

Sverige har en väldigt varierad natur med skiftande landskap och årstider, vilket gör att det finns mycket att se och uppleva när det kommer till vandringsleder. 

Sveriges 5 bästa nationalparker

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Skåne är ett landskap som har en hel del att bjuda på, allt från stränder till storstadsliv och självklart en rad med historiska platser. 

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Sveriges 10 största städer 2020

Sveriges 10 största städer 2020

Vet du vilka Sveriges största städer är? Du kan säkert räkna upp dem hyffsat bra, men vet du ordningen och ungefär hur måna som bor där? 

Sveriges 10 största städer 2020

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se