Padelsportens framfart i Sverige

 2020-12-29

Det är nog få som har kunnat undgå att padel spelas mer och mer i Sverige. Och också faktiskt i världen då den ökar i popularitet överallt. Överallt byggs det nya padehallar och padelbanor i varenda stad. Det är också en populär trend hos kända människor att vara med och finansiera sin egen padelhall. Ett sätt att följa med och alltid veta det senaste om sporten är att följa Padelspelaren.se som alltid berättar det senaste om padel.

 

En explosion i utövare

Att säga att padel har exploderat som folksport i Sverige är knappast någon överdrift. År 2014 fanns det 25 padelföreningar och drygt 600 unika personer som hade bokat en bana. 6 år senare, alltså 2020, så var det nästan en halv miljon unika personer som har bokat en padelbana. Det finns runt 90 föreningar i Sverige som sysslar med padel. Detta visar att det är en bred sport som tilltalar väldigt många människor. En halv miljon människor som någon gång har bokat en bana visar att en stor del av svenska folket har testat. Det är inte många sporter som har så bred förankring som padel. I alla fall inte som har etablerat sig så snabbt. Det finns över 500 anläggningar runt om i Sverige och för att jämföra detta med 2014 så fanns det då endast 17. Så känslan att nya padelhallar poppar upp och byggs överallt är inte bara en känsla utan högst verklighetsförankrad.

 

Det är väldigt enkelt

Den största anledningen till att padel är så populärt och att de flesta padelbanor är svåra att boka på grund av brist på tider är att det är så enkelt. Padels närmaste släktingar är tennis och squash och båda dessa sporter tar en viss tid att bemästra och att bli duktig på. Det som är så speciellt för padel är att alla kan lära sig tekniken på under en timme och hinna få till spel. Det är ett bra och roligt sätt att aktivera hela kroppen och att få den träning som vi alla behöver.

 

Lätt att börja

De flesta padelhallar har rack som går att hyra för de första gångerna. Det kan vara ett bra alternativ till att köpa ett eget för att verkligen veta att padel är någonting för dig. När du väl har testat så vet vi dock att du kommer vilja fortsätta och köpa ett eget padelrack och spela så ofta du kan.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se