Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

 2020-10-27
Populära boenden Kalmar
På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. Idag är Kalmar den tredje största staden i Småland men länge var staden en av de största i Sverige. Här fanns en knutpunkt som handelscentrum, en välutvecklad hamn och inte minst så bildades Kalmarunionen år 1397 under ett möte i just Kalmar. Än idag drar staden nytta av sina historiska och kulturella arv, liksom närheten till havet och hamnen vilket lockar tusentals turister varje år.

Bo centralt i Kalmar


Med ett något annorlunda namn erbjuder Kattrumpans B&B ett charmigt boende med närhet till hamnen, färjorna till Öland och en badstrand. Rummen är unika i sin inredning där inget rum är det andra likt, en del har även utsikt ut mot havet. Det finns olika typer av rum att välja mellan och en del har egna badrum medan andra gäster hänvisas till gemensamma hygienområden. Huset där boendet finns är i äldre stuk, något som har bevarats och ger en genomgående röd tråd. Till boendet finns även en mindre och lummig trädgård där gästerna kan koppla av. Varje dag serveras en frukostbuffé där säsongens frukter dukas upp tillsammans med nybakat bröd och annat gott.

Clarion Collection Hotel Packhuset erbjuder ett modernt boende i ett gammalt och välbevarat hamnhus. Man har sparat flera detaljer från byggnadens historia och de synliga takbalkarna är genomgående i hela hotellet. Här kan man bo i rum som har havsutsikt på och terrassen kan alla besökare njuta av utsikten över Kalmarsund och samtidigt inta god mat och dryck från restaurangen. Samtliga rum har bekvämligheter så som Wi-Fi och TV. Hotellets läge är oslagbart och förutom närheten till havet tar man sig enkelt till andra sevärdheter så som Kalmar Slott

I utkanten av stadskärnan finns det anrika Slottshotellet där Kalmars historia gör sig påmind. Hotellet är beläget intill Stadsparken vilken erbjuder fina och lummiga grönområden att ströva i. Kringområdet utgörs av Gamla Stan som i sig är en sevärdhet med välbevarade trähus från 1700-talet. Hotellets inredning utstrålar en hemtrevlig elegans och har flera inredningsdetaljer som vittnar om hotellets långa historia. Här finns rum som passar alla och man kan välja alltifrån hotellets budgetavdelning till lyxiga sviter. Slottshotellet har även närhet till centrum med ett stort utbud av restauranger och butiker.

Ett besök till Kalmar går i historiens tecken, här kan ingen undgå att ta del av både Kalmars och Sveriges historia från långt tillbaka i tiden. Passa på att besöka Kalmar Slott, ta en titt på Regalskeppet Kronan och känn kullerstenarna under fötterna när du promenerar i Gamla Stan. I stadens centrum finns ett rikt nöjesliv och ett stort utbud av butiker.


Relaterade artiklar

Hur lång är Ölandsbron?

Hur lång är Ölandsbron?

Svaret är att bron har en längd av… 

Hur lång är Ölandsbron?

Topp 6 sevärdheter i Småland

Topp 6 sevärdheter i Småland

Astrid Lindgren, ostkaka, Lönneberga, isterband, slåtterängar och glasbruk. Småland anses idag vara en typ av symbol för Bonde-Sverige. 

Topp 6 sevärdheter i Småland

Hitta boende i Piteå

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Piteå är en vacker och inbjudande stad, som egentligen tilltalar alla. Förutom ett stort utbud av restauranger 

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Hitta boende i Sundsvall

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Att lyxa till det med en övernattning på hotell, vandrarhem eller Bed & Breakfast är någonting som vi borde unna oss oftare. 

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Grebbestad har mycket att erbjuda till sina turister, såväl sevärdheter som olika aktiviteter. 

Bo på de bästa vandrarhemmen i Grebbestad

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

På Kullahalvön råder det inte brist på aktiviteter som man kan göra. Oavsett om du är på semester och bara vill koppla av i naturen, om du vill uppleva fartfyllda äventyr eller om du vill gräva djupare i en del 

Bo på bästa vandrarhemmen och B&B på Kullahalvön

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se