Recension av Forza Horizon 4

 2021-03-02
Recension av Forza Horizon 4

För alla er Playground-älskare som spelat de tidigare utgåvorna av Forza Horizon så är igenkänningen stor i den senaste upplagan. Även om menyerna har fått en liten uppgradering och grafiken givetvis hänger med i utvecklingen så är det samma härliga känsla och körglädje som vi, nästan bortskämt, vant oss vid.

Storyline

Först och främst vill jag understryka att jag inte är säker på att Forza Horizon 4 har någon tydlig story. Huvudquesten varvas med sidouppdrag och korta miniuppdrag som ibland känns viktigare för framgången i spelet än att göra bra ifrån sig på huvuduppdragen.

Forza Horizon 4 fokuserar mycket på de fyra årstiderna och som inledning får man plöja igenom var och en lite snabbt. Det känns ungefär som en snabbspolning genom spelet, för att känna på hur de olika väglagen skiljer sig. Och det gör de, markant.

Introt går relativt snabbt och är en bra introduktion till vad som väntar. Du får köra igenom årstiderna en efter en. När du är klar med introduktionen så kommer du märka att årstiderna skiftar varje vecka, så om du kör sommar så kommer det att bli höst efter sju dagar. Detta sker oavsett hur mycket du spelar och vilken tävling du befinner dig i. Varje tävling går att köra i samtliga årstider men då väglaget skiljer sig så kan de vara lite olika svåra att bemästra beroende på vilken tävling eller uppdrag du kör.

Grafik

Om jag säger brittiska landskap så är det nog inte många som drömmer sig iväg till storslagna vyer och med det i åtanke är jag helt förundrad över hur bra de har lyckats med grafiken i detta spel. Även på gråa trista vägar, i grått trist väder är upplevelsen otrolig. Jag har inte mycket mer att säga om grafiken i Forza Horizon 4 än att den överträffar alla förväntningar. Den fantastiska grafiken gör sig även mycket bra på en onlinestream. Jag har själv suttit många timmar, både som streamer och som tittare i andras kanaler, för att se vilka bilar som går att låsa upp och vilka uppdrag som väntar i framtiden.

Bilar

Det finns hela 450 bilar att låsa upp och köra i Forza Horizon 4. Det är allt ifrån gamla 30-talsfordar till toppmoderna supersportbilar och alla har sina, mer eller mindre, unika egenskaper och körupplevelser. Som en glad överraskning visar det sig att det till och med finnas en gammal Volvo 242 att låsa upp. Det drar lite i smilgropen när jag minns tillbaka hur jag övningskörde i just en sådan bil, om än med lite färre kusar under huven.

En sidenote som jag vill passa på att lyfta fram är att det finns en mod till Forza Horizon 4 som heter LEGO Speed Champions. Jag installerade denna mod till min 5-årige son som sedan inte kunde slita sig från datorn. Vi fick många roliga timmar tillsammans och det var förvånansvärt roligt även för mig som vuxen.

Sammanfattning

Forza Horizon 4 levererar precis det man kan önska och jag rekommenderar alla att prova detta spel, oavsett om du spelat föregångarna eller inte. Tillsammans med mindre barn kan man med fördel installera LEGO-moden.

Website: https://forzamotorsport.net/en-us/games/fh4

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se