Recension av Mekonomen

 2021-02-19
Recension av Mekonomen

Mekonomen är en kedja som består av både bilverkstäder och butiker.  Sedan sin start som Bileko i Norrtälje 1973 har företag utvecklats från en leverantör av avgassystem till ett hushållsnamn i de nordiska länderna, speciellt i Sverige.

Service

I Sverige finns närmare 500 bilverkstäder som tillhör Mekonomen. I resten av Norden finns dessutom ytterligare bilverkstäder men det är främst den svenska marknaden som har en tydlig prioritering hos Mekonomen. En stor del av verkstäderna är oberoende som är anslutna till Mekonomens verksamhet vilket betyder att de finns även på mindre orter där Mekonomens egna bilverkstäder eller deras butiker inte finns. Samtidigt kan man vara säker på att få samma pålitliga service oavsett vilken verkstad man åker till eftersom Mekonomen inte bara ansvarar för de oberoende verkstäderna utan även arbetar tillsammans med dem. De har alla tillgång till företagets sortiment och utrustning.

Sortiment

I sina butiker har Mekonomen en tydlig specialisering på just bilar och fordon. Det skiljer dem åt från liknande butiker som sällan fokuserar endast på bilprodukter då även deras detaljbutiker istället ägnar sig åt just bilar och fordon. Trots det är deras sortiment långt ifrån ovarierat eller litet. En stor del av produkterna är visserligen reservdelar men det är reservdelar för allt från karosseridelar till cykelhållare till släp. Utöver det erbjuds tillbehör av olika slag samt verktyg för fordon såväl som elverktyg. När det gäller reservdelar och tillbehör går det lätt att söka efter produkter som passar till just din bil genom att till exempel på deras webbutik fylla i ditt registreringsnummer eller fordonsmodell. Mer eller mindre allt du kan tänka dig behöva till din bil finns att hitta hos Mekonomen.

Mekonomens filosofi

Redan från första början var företagets prioritet dess kunder och det är tydligt att det inte har ändrats över åren. 1973 var målet att vara bäst i Sverige på service genom att erbjuda snabba leveranser utan att det skulle påverka själva kvaliteten. Idag är det fortfarande så Mekonomen jobbar, fast i lite större skala.

Tack vare företagets framgång har de även haft möjlighet att vidareutveckla sitt samhällsarbete och strävan efter en hållbar utveckling. Allt verksamhet inom Mekonomen följer FNs Global Compact som sätter upp vissa principer gällande mänskliga rättigheter, arbetsrätt, antikorruption och miljö. Företaget arbetar även utifrån FNs hållbarhetsmål.

Omdöme

Mekonomen är onekligen ett företag vars butiker och verkstäder har en stark och betydande närvaro i det svenska samhället. De är den främsta aktören för både privatbilar och företagsbilar.  Mekonomen Fleet är en tjänst hos många av verkstäderna som framförallt riktar sig till just företag vilket betyder att de har ett brett utbud för alla typer av kunder till den grad att de kan erbjuda den typ av produkt som passar varje individuell kund bäst. Visserligen är det specifikt bilrelaterade produkter och tjänster som erbjuds snarare än fordon mer generellt men det betyder också att det är en butik som fokuserar på det de kan bäst. På så sätt är deras utbud av alla typer av produkter också brett och det finns därmed något för varje prisklass.

Relaterade artiklar

Bo på Roslagens bästa vandrarhem

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Stannar du hemma i sommar på semestern? Då kanske du gör ett besök i Roslagen med övernattning 2024, kolla dessa vandrarhem! 

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se