Saker att göra under en lång bilresa

 2022-02-19
Saker att göra under en lång bilresa

Känner du till ordspråket "Det är resan som räknas, inte målet"? Den som kom på det har uppenbarligen aldrig suttit i en bil med två grälande barn i släptåg. Bilresor med familjen marknadsförs ofta som en upplevelse som skapar band, komplett med sångstunder och uppriktiga samtal. Men som alla föräldrar som faktiskt har gjort en vet, är det en egen sorts tortyr att sitta i bilen i mer än 15 minuter med ditt barn. Faktum är att det enda som är värre än att ge sig ut på vägarna med små människor är att hantera flygförseningar, förlorat bagage och usel flygplansmat. Så i sommar ska du åka iväg. Var inte orolig - vi har 15 idéer för hur du kan få tiden att flyga förbi. Här är de bästa sakerna att göra på en lång bilresa med barn. (Psst: De fungerar också utmärkt på en snabb resa till mataffären.)

Lyssna på en podcast.

Japp, samma sak som håller dig underhållen under morgonpendlingen fungerar för att sysselsätta hela familjen under bilresan till mormor. Här är nio grymma podcasts för barn, från roliga till tankeväckande. Och för barn som är lite äldre kan du prova en av de här poddarna för tonåringar. Vill du ha något lite mer innehållsrikt för små öron (bara för att det är sommar betyder det inte att lärandet är över)?

...Eller prova en ljudbok

Du var så ivrig att läsa hela Harry Potter-serien igen, men den här gången för att dela Hogwarts värld med ditt barn. Det enda problemet? De där böckerna är långa. Och när du kryper ihop med din mini på kvällen för att läsa en godnattsaga för honom, klarar han bara av ett par sidor innan han somnar. En lång bilresa är det perfekta tillfället att återuppleva magin.

Vila

Om bilresan är riktigt lång och du har små barn med dig är tupplurar ett måste. Men vad gör du om ditt barn gör motstånd? Gör baksätet så mysigt som möjligt för att öka chanserna för en tupplur. Tänk på att dämpa ljuset (kanske till och med investera i en sådan här persienn), spela lugnande låtar, stödja huvudet och ta med en favoritleksak.

Se en film

Oavsett vilken skuld du har när det gäller skärmtid, lämna den hemma. En väl vald show eller film kan rädda en katastrofal bilresa och göra den till något riktigt roligt (för alla inblandade). Här är våra favoritfilmer för hela familjen som du kan hyra eller ladda ner före resan, från korta tecknade filmer till skrattretande komedier. Du kanske till och med kan få den där familjesången du drömt om (till Let It Go, förstås).

Ät något gott

Ett hungrigt småbarn är en skräck var du än befinner dig - även i bilens baksäte. Se till att packa med ett urval hälsosamma snacks till resan och dela ut dem när du känner att ditt barn börjar bli hungrig. Vi gillar att göra en omgång körsbär-mandelgranola eller macka-och-ostbitar innan vi reser, men du kan också köpa ett par påsar eller strängostar att ta med dig. Detta hjälper dig också att se till att du inte blir galen på bensinstationen och fyller på med chips och godis (för ett barn som är full av socker är aldrig en bra idé).

Lär känna varandra

Visst ser ni varandra varje dag, men hur ofta sitter ni verkligen ner och öppnar er för varandra? Använd bilresan som en möjlighet att återknyta kontakten med varandra. Hur? Genom att ställa tankeväckande frågor som inte kan besvaras med ett enkelt ja eller nej. Här är några idéer: Vad är det bästa som har hänt dig? Vad är det värsta som har hänt dig? Om du kunde göra en regel som alla i världen måste följa, vilken skulle det vara?

Lär er ett språk

Okej, ingen tror att du ska lära dina barn mandarin under en tre timmar lång bilresa uppåt landet. Men om dina barn har börjat lära sig ett språk i skolan, varför inte ta tillfället i akt att gå igenom vad de har lärt sig och kanske till och med lära dem (och dig själv) några fler ord och grammatikregler.

Spela resespel

När ditt barn har hittat alla 50 stater behöver du ett annat spel för att hålla alla sysselsatta. Från reseschack och connect 4 on the go till hjärnskakande spel och minnespussel - dessa 21 resespel för barn kommer definitivt att hjälpa till att hålla frågorna om "är vi där än?" på ett minimum.

Gör en skattjakt

Den här kräver lite planering från din sida, men vinsten är enorm (dvs. ett barn som inte klagar på att det är uttråkad i baksätet). Gör en lista över saker att leta efter innan du sätter dig i bilen så att ditt barn kan markera dem medan ni åker. Här är några idéer för att komma igång: kor, kyrkor, en brandbil, en gul bil, en stoppskylt, en hund ... ja, du förstår.

Spela 20 frågor

Så här gör du: Tänk på en person, plats eller sak. Sedan är det dags för alla att turas om att ställa en "ja"- eller "nej"-fråga till dig tills de vet vad du tänker på. Det är roligt, enkelt och ett bra alternativ för alla åldrar.

Ha en sångstund

Kom igen, du vet att du vill det.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se