Sevärdheter i Göteborg

 2023-04-20
Sevärdheter i Göteborg

Har du planerat in en semester i Göteborg, men vet inte vad du ska prioritera när du väl är på plats? Det finns en hel mängd olika sevärdheter i Göteborg som är värda ett besök med allt ifrån Lisebeg, Botaniska trädgården och Haga. Vi listar sevärdheter i Göteborg du inte får missa!

Att göra i Göteborg

Sveriges näst största stad har en mängd aktiviteter och sevärdheter att upptäcka, vilket gör att det kan vara svårt att välja ut ett fåtal som ni vill hinna med under er semester i staden. Göteborg har någonting för alla oavsett årstid och ett flertal olika områden som är värda ett besök.

Det finns dock några sevärdheter i Göteborg som du inte bör missa. Vi har listat våra favoriter av saker att göra i staden för både stora och små!

1. Åk ut till Göteborgs skärgård

Endast en timme bort från stadskärnan ligger Göteborgs skärgård med mysiga klippor, pittoresta fiskebyar och romantiska gränder. Genom att ta en dagsutflykt till skärgården oavsett årstid kan du se delar av Göteborg från sin bästa sida. 

Skärgården har över 20 öar som du kan besöka, där de södra öarna ligger närmast fastlandet för den som har mindre med tid. Under sommarsäsongen är praktiska taget alla öar välbesökta, men under vintertid är det en bra idé att besöka de lite större öarna där utbudet av restauranger och boende är större och öppna året runt.

2. Promenera i Haga

Att promenera runt i stadsdelen Haga är givet för många turister under ett besök i staden. Haga är en av Göteborgs allra äldsta stadsdelar och här är gatorna helt bilfria. I Haga kan du beundra stadens arkitektur, besöka några av de små butikerna eller kaféerna med mysiga uteserveringar.

Haga har gångavstånd från innerstan och huvudstråket i stadsdelen heter Haga Nygata där du kan handla allt ifrån inredningsdetaljer till kläder, kryddor och leksaker. När det är dags för en fika bör du inte missa Hagabullen som är ett av Göteborgs kändaste bakverk.

3. Gå på Liseberg

Ett av stadens mest besökta turistmål är givetvis Liseberg. Denna nöjespark bjuder på åkattraktioner i världsklass, mysiga restauranger och anordnar mycket inom kultur och nöje för hela familjen. För den som är riktigt modig kan Europas högsta fritt-fall-attraktion AtmosFear och Balder vara att rekommendera, eller att åka Skandinaviens snabbaste och längsta berg-och dalbana Helix. 

Om du inte är förtjust i karuseller och åkattraktioner har parken en mängd spel, trädgårdar, restauranger och kaféer som du kan upptäcka, och under sommartid har Liseberg dessutom ett fullspäckat konsertprogram.

4. Besök Göteborgs konstmuseum

Är du intresserad av konsthistoria och samtidskonst är ett besök på Göteborgs konstmuseum ett perfekt sätt att spendera din tid i staden på. Detta museum har nordiska samlingar ända tillbaka till 1400-talet och framåt och museet erbjuder ett flertal olika utställningar året om.

Göteborgs konstmuseums konstsamling är en av norra Europas främsta, med internationell och nordisk konst. Det är inte för intet som museet tilldelades utmärkelsen Årets Museum av Sveriges Museer år 2018.

5. Promenera i Botaniska trädgården

Om vädret tillåter så är ett besök i den Botaniska trädgården mer än imponerande. Här hittar du över 16 000 olika arter av växter och odlingar i världsklass tillsammans med små butiker, kaféer och utställningar. Trädgården besöks av mer än en halv miljon trädgårdsintresserade varje år, och är en av Västsveriges populäraste platser att besöka.

För att både beundra denna vackra trädgård, men samtidigt lära dig mer om dess växter och planteringar kan du ladda ned Botaniska trädgårdens app som guidar dig runt tre valfria promenader i området. Glöm heller inte att ta dig längst upp i trädgården till Håberget som är en utsiktsplats där du ser allt ifrån Slottsskogen till hamnen med Gamla Älvsborgs Fästning.

Relaterade artiklar

Liseberg Grand Curiosa Hotel - Bästa hotellet för en nöjesfylld vistelse

Liseberg Grand Curiosa Hotel - Bästa hotellet för en nöjesfylld vistelse

Att hitta det perfekta hotellet för en familjeutflykt eller en weekend kan vara en utmaning. 

Liseberg Grand Curiosa Hotel - Bästa hotellet för en nöjesfylld vistelse

Sveriges bästa motorcykelrutter för hänförande utsikter

Sveriges bästa motorcykelrutter för hänförande utsikter

Sverige, med sina vidsträckta landskap, slingrande vägar och imponerande naturfenomen, är ett paradis för motorcykelfantaster. 

Sveriges bästa motorcykelrutter för hänförande utsikter

Sveriges 10 största städer 2020

Sveriges 10 största städer 2020

Vet du vilka Sveriges största städer är? Du kan säkert räkna upp dem hyffsat bra, men vet du ordningen och ungefär hur måna som bor där? 

Sveriges 10 största städer 2020

Upptäck ett annorlunda Göteborg

Upptäck ett annorlunda Göteborg

Det finns fantastiskt mycket att se, upptäcka och göra i Göteborg. Men vad gör du om du vill se mer än de klassiska platserna som Avenyn, Feskekôrka och Liseberg? 

Upptäck ett annorlunda Göteborg

De bästa festivalerna i Sverige 2020

De bästa festivalerna i Sverige 2020

Vill du gå på festival i sommar? Vi har sammanställt vad Sverige har att erbjuda i sommar. 

De bästa festivalerna i Sverige 2020

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se