Spela Ingress Prime i Botaniska och i trädgårdsföreningens park

 2021-02-15

Göteborg har många sevärdheter, det kan man knappast förneka. En del är mer kända än andra, Liseberg exempelvis och Universeum. I Göteborg finns det något att se för alla, det finns allt från sportarenor till museum och nöjesparken. Letar du efter något speciellt i Göteborg kan du söka på plaster här.

För mobilspelare som gillar GPS baserade spel så är dessutom hela stan en guldgruva och två utmärkta platser for att ta över portaler är trädgårdsföreningens park och Botaniska trädgården.

Ingress Prime

Om du inte känner till spelet Ingress Prime kan vi berätta att det är ett spel som använder sig av mobilens GPS. För att spela behöver du ut och röra på dig. Storyn i spelet går ut på att en ny resurs dykt upp i världen och ett dolt krig bryter ut för att kontroll över denna resurs.

Du väljer en sida och försöker vinna genom att ta över portaler.

Botaniska Trädgården

Du hittar Botaniska i närheten av Linnéplatsen, det är lätt och smidigt att åka kollektivt så lämna gärna bilen hemma, då hinner du även hacka en hel del portaler både på vägen dit och hem.

Hur kan det komma sig att det finns så många portaler i Botaniska?

Det beror naturligtvis på alla ensklida sevärdheter i trädgården. Förutom de separata växthusen så finns det också mindre i parker i parken, många statyer samt olika fontäner.

Trädgården är stor, den sträcker sig över hela 175 hektar och det är omöjligt att se allt på en dag, frukta icke, Botaniska har en app som kan stavning vilken rundtur du borde fokusera på.

Behövs det påfyllning av energi finns det en restaurang där man kan ta en paus och gå igenom dagens fångst.

Trädgårdsföreningen

Mitt i smeten i centrala Göteborg så hittar du trädgårdsföreningens park. Där vimlar det av portalar och parken är också ett perfekt ställe för en lång picknick under våren och sommaren. En promenad runt i parken ger dig en hel hög med XM och AP och när du kommit tillbaka till startpunkten så kan du börja på nästa runda.

 

Missa inte att titta in i de olika växthusen när du ändå är där, även om du inte är intresserad av växter kan du ändå njuta av atmosfären. Behöver du och mobilen ladda på energireserven så finns det några olika serveringar inne i parken men det centrala läget ger dig stora möjligheter att fika någon annanstans också.

Fler spel att spela i parkerna

Om Ingress Prime inte är ditt spel kan du testa att motionera i parkerna med hjälp av Zombies Run eller köra lite geocaching och kanske hitta några spännande skatter eller lämna något för andra att hitta. Om du tröttnat på att vandra omkring och spela kan du alltid slappa lite på någon bänk och byta till något annorlunda, idag behöver man inte längre någon dator för att testa lite poker online till exempel.

Sammanfattning

Tycker man om att spela mobilspel behöver man inte göra det hemma i soffan. Man kan spela många spel samtidigt som man njuter av en promenad i sin egen stad eller i någon park, exempelvis Botaniska Trädgården i Göteborg.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se