Stränder, äventyr, spel och historia - Campa på Gotland i sommar!

 2019-12-11
Rauk - campa på gotland

När ledigheten kommer och knackar på dörren så brukar de flesta sticka utomlands. Men varför ska man göra det, när det finns så många vackra och intressanta platser precis runt hörnet? Varför inte packa bilen och sticka iväg och campa på Gotland istället?

På Sveriges största ö finner du allt från vikingaskatter till grottor som bara väntar på att utforskas. Gammal som ung, det finns något för alla på vackra Gotland. Och genom att just campa så har du möjligheten att verkligen komma nära naturen och alla de här spännande äventyren.

Tält, husbil eller stuga?

Camping behöver inte betyda att du måste smälla upp ett tält ute i skogen om du inte vill det. Det finns även stugor att hyra eller om du föredrar det så kan du dra med dig campingvagnen eller husbilen istället.

Campingplatser finns det gott om över hela ön. Detta gör att du ena dagen kanske stannar till vid Ekevikens camping innan du drar vidare till nästa ställe någon annanstans på ön.

Stränder, äventyr och historia – Gotland väntar på att upptäckas av dig!

Så du har anlänt på Gotland. Ditt tält är uppslaget, eller du har gjort dig tillrätta i din lilla stuga eller husvagn. Nu då?

Det finns som sagt mycket att upptäcka på Gotland. För den badsugne finns det massvis med stränder att lata sig på eller leka bland vågorna. För den äventyrslystne finns det grottor som står redo att undersökas och utforskas.

Gillar du dessutom vikingar eller medeltiden så har du hamnat på helt rätt ställe, då ön är full av gamla kyrkor från forntiden som står redo att utforska. Även vikingaskatter står redo att hittas. Om du har möjlighet så se då också till att inte missa medeltidsveckan. Det är garanterar något som alla åldrar uppskattar.

Du får heller inte glömma att ta en promenad bland de raukar som finns över ön. Det går helt enkelt inte att besöka ön och missa dessa minnen från tiden då Gotland låg precis vid ekvatorn.

Slappna av och njut av semestern!

Med så mycket att utforska så kan det kännas svårt att slappna av. Men förr eller senare kommer fötterna att kännas tunga och det är dags att sätta sig ner en stund och samla krafter igen.

Vad passar då bättre än lite roliga spel att fördriva tiden med tills energin har kommit tillbaka? Titta på en film eller ett tv-program, eller spela lite spel på telefonen – det passar sig lika bra under parasollet på stranden som i sovsäcken innan läggdags.

För dig som oroar dig över säkerhet när du spelar online, välj Lottoland som är en licenserad spelsida - här hittar du lotterier och onlinespel som fungerar utmärkt som ett bra tidsfördriv om du råkar ut för en klassisk svensk regnskur. Och innan du vet ordet av det, så är det dags för en ny dag av äventyr och utforskning.

Inte behöver man åka utomlands på semestern när det finns så mycket att utforska och göra här hemma i Sverige. Campa på Gotland är ett perfekt tillfälle att komma hemifrån och få resa på semestern, utan att spendera alltför mycket pengar på att åka utomlands.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se