Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

 2022-02-07
Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm
Stockholm är en utmärkt stad att resa till tillsammans med familjen. Det finns hur mycket som helst att göra, museer, restauranger, shoppingområden, och mycket mer. När du reser med barn rekommenderas det att du har en plan på vad ni ska hitta på i staden så du inte står mitt i staden utan någon idé om var ni ska. Här har vi därför samlat en topplista med några populära saker du kan göra när du besöker huvudstaden med barnen.

6. Junibacken

Vem gillar inte sagor? Junibacken är en plats där du får stiga in i en sagovärld. Du kan utforska Ville Villekulla, utforska olika ledtrådar precis som privatdetektiven Ture Sventon och mycket mer. Junibacken ligger i centrala Stockholm och är en plats med saker för både stora och små. De allra yngsta barnen kan se en trevlig teaterpjäs som handlar om alfabetet. Hela familjen kan besöka Pippi Långstrumps hus och få en chans att lufta Lilla Gubben, Pippis häst. Det går även ett litet sagotåg som ar dig igenom Rövarskogen.

5. Tanto Strandbad

Besöker familjen huvudstaden under de varmare månaderna bör ni inte missa Tanto strandbad. Detta strandbad är tillgänglighetsanpassat och bjuder på både klippor och sand. Stranden välkomnar alla personer,, det finns både dusch och toalett i området. Dock saknas det omklädningsrum. Det finns restauranger i området, men du kan även ta med en picknick och spendera hela dagen vid stranden tillsammans med familjen. Vid sol, strand och bad är glass ett måste, speciellt för barnen, som tur är finns det en liten kiosk där glass finns tillgängligt.

4. Skansen

Skansen är ett måste när du besöker huvudstaden. Det är ett friluftsmuseum som bjuder på både mysiga kulturmiljöer, en trevlig djurpark med tama och vilda djur, ett tivoli och lummig natur. Från centralstationen i Stockholm kan du ta dig till Skansen med spårvagn på under 15 minuter. Detta är en plats där hela din familj kan lära sig om hur livet var förr. Det finns butiker och gårdar från så kallade svunna sekler, det finns ett 1800-tals boktryckeri och möjlighet att se hur man drev en smedja. Det finns även ett antal färggranna karuseller på tivoliområdet som Skansen har, och detta brukar framförallt uppskattas av de mindre barnen.

3. Stockholms Spelmuseum

Är spel det du och din familj tycker om rekommenderas det att ni besöker Stockholm Spelmuseum. Här finns det allt från Pong, vilket anses vara ett klassiskt spel, till det senaste som uppfunnits inom VR, virtuell verklighet. Du kan på spelmuseet lära dig allt möjligt om olika spel samt prova att spela ett flertal. Museet bjuder på en resa genom vår TV-spelhistoria. Du som spelade TV-spel som ung får en chans att visa dina barn hur de såg ut och fungerade. Det finns allt från de modernaste spelkonsolerna till gamla, klassiska arkadspel. Då och då anordnar dessutom museet trevliga evenemang.

2. Gröna Lund

Gröna Lund är antagligen en plats som de flesta av oss har hört talas om. Denna nöjespark bjuder på flera spännande åkattraktioner, det organiserad både barnföreställningar som består av allt från trollkarlar till teater samt härliga konserter. Bestämmer du dig för att besöka den populära nöjesparken rekommenderas det att du planerar inför en heldagsutflykt. Det finns någonting roligt att göra för alla.

1. Tekniska Museet

På första plats kommer det Tekniska Museet. Detta är en plats som de allra flesta tycker om att besöka. Här får du chansen att hitta svaren på alla frågor du har runt människornas framtid och historia. Du kan här lära dig mer om alla möjliga innovationer som dykt upp genom tiderna, samt prova på intressanta spel, utveckla din hjärna med olika knåp. För de yngsta finns det en hel del de kan lära sig i Teknoleket, en interaktiv utställningsmiljö.

Relaterade artiklar

Generator Hostel Stockholm

Generator Hostel Stockholm

Vandrarhem erbjuder en unik kombination av prisvärdhet och gemenskap som gör dem till ett populärt val för resenärer på en budget. 

Generator Hostel Stockholm

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Sverige, med sitt kalla klimat och enkla skönhet, har mycket att erbjuda inte bara för ögat utan även för gommen. 

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

I Sveriges djupa skogar, myllrande städer och längs dess klippiga kuster finner man en kulturell skattkista värd att utforska. 

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

Båtluffa i Stockholms skärgård!

Båtluffa i Stockholms skärgård!

Att resa runt i Stockholms skärgård bland vackra klippor, gemytliga stugor och en skärgårdsidyll är ett perfekt sätt att uppleva en av Sveriges bästa sidor. 

Båtluffa i Stockholms skärgård!

6 bästa julborden i Stockholm!

6 bästa julborden i Stockholm!

Inför allt julstök är julbord en given tradition som många svenskar väljer att gå på, både med kollegor, vänner och sina partners. 

6 bästa julborden i Stockholm!

7 aktiviteter att göra på hösten

7 aktiviteter att göra på hösten – Utflykter för hela familjen!

Sverige kryllar av spännande och givande aktiviteter under hösten för hela familjen. 

7 aktiviteter att göra på hösten – Utflykter för hela familjen!

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se