Trägolv för inomhusbruk: 5 anledningar att överväga laminat

 2022-08-15
Trägolv för inomhusbruk

Dagens hem är mer bekväma, uppkopplade och miljövänliga än någonsin tidigare. Och en av de största trenderna inom heminredning just nu är att ta in utomhusmiljön. Varma, naturliga material som trä och sten bidrar till att skapa känslan av ett utomhusrum även om du bor i en lägenhet eller en bostadsrätt. Att införliva naturmaterial i ditt hem är inte bara en fråga om estetik, det är också ett praktiskt beslut som kan leda till hälsosammare luft och lägre energiräkningar. Trä, sten och andra naturmaterial binder mindre fukt än konstgjorda ytor som betong eller kakel. Detta gör dem idealiska för rum som är benägna att fukta, som kök och badrum. Laminatgolv är ett prisvärt sätt att lägga till värme, textur och komfort i alla rum i ditt hem. Oavsett om du letar efter trägolv inomhus eller andra typer av laminat golv för ditt hem, är här fem skäl till varför du bör överväga laminat:


Laminatgolv är ett hållbart och mångsidigt alternativ.

Laminatgolvets konstruktion består av ett träbaserat bärar- eller kärnmaterial, vanligtvis HDF-skiva (High Density Fiberboard). Det har hållbarheten hos lövträ, men med den varma tonen, strukturen och mönstret hos en vävd textil. Laminatgolv är tillverkat för användning inne i ditt hem, så du behöver inte oroa dig för att det ska förstöras av vattenspill eller trädsav som du skulle göra med en träyta utomhus. Det är också ett mycket billigare alternativ än äkta trägolv. Inomhus  är laminat också ett utmärkt val för personer med allergier. Det är ett golv alternativ med lite underhåll som är lätt att rengöra och som inte blir dammigt eller samlar djurhår som vissa andra material.


Det är lätt att underhålla och serva

Om du väljer ett laminatgolv behöver du inte oroa dig för att trampa på en spik eller skada ytan med dina klackar. Den här typen av golv är utformad för att vara underhållsfri och lätt att serva. Laminatgolv från Pergo för exempel, använder ett flerskikts teknik med aluminiumoxid partiklar som gör deras golv unika med extrem hållbarhet. De flesta underlag är tillverkade av antingen syntetiska fiber eller kork, vilket gör laminatgolv mjuka och bekväma att gå på. Underlag av kork är särskilt miljövänligt, eftersom träd barken skördas på ett hållbart sätt. De flesta laminatgolv är också modulära, vilket innebär att de hålls ihop med ett click system som gör att det är enkelt att lägga. Detta gör det också enkelt att byta ut slitna eller skadade delar av ditt golv längre fram.


Det finns i en mängd olika stilar

Det finns gott om laminatgolv alternativ att välja mellan när det gäller design, färg och mönster. Du kan välja mellan ett brett utbud av klassiska mönster, eller så kan du hitta ett laminatgolv som efterliknar utseendet på en äkta träyta. Laminatgolv är för inomhus och de finns i många olika hållbarhets grader. Om du bor i ett område med mycket trafik kanske du vill köpa ett tyngre och mer slitstarkt laminatgolv än vad du skulle göra i ett mer lugnt rum. Laminatgolv avsedda för inomhusbruk finns också i en rad miljövänliga material. Du kan hitta laminatgolv som är tillverkade av hållbart trä eller kork underlag, lim med låga utsläpp och återvunnet material.


Det är mer miljövänligt än andra golv alternativ.

Tillverkningsprocessen för laminatgolv ger visserligen upphov till vissa koldioxidutsläpp, men den är mycket mindre skadlig än många andra golv alternativ. Pergo Laminatgolv tillverkas av 100% från återvunnen träd , vilket innebär att det har en mycket låg inbyggd energi. Detta gör det till ett mer miljövänligt alternativ än andra golvtyper som vinyl och konstruerat trä. 

Slutsats

Golvbeläggningen är en av de viktigaste delarna i varje rum. Det kan göra eller förstöra en inredning och det måste vara hållbart, lätt att underhålla och ett miljövänligt alternativ. Laminatgolv är ett prisvärt och hållbart alternativ som finns i en mängd olika stilar. Det är lätt att underhålla och serva, och det är mer miljövänligt än andra golv alternativ. Oavsett om du letar efter trägolv inomhus eller andra typer av laminatgolv för ditt hem är laminat ett utmärkt val. Här hittar du mer alternativ till ditt nya Laminat golv; https://www.pergogolv.se/sv-se/laminat

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se