Upplev Åre på sommaren

 2021-01-26
Upplev Åre på sommaren

Det är inte bara på vintern som Åre bör besökas. Åre har ett väldigt vackert landskap och är framförallt väldigt tilltalande för dig som älskar att vandra och cykla. Med sin varierande terräng finns det mycket att upptäcka och det går att övernatta mer bekvämt i fjällstugor eller i tält om du så föredrar.

När du har fått en tillräckligt stor dos av äventyr, kan du besöka samhället Åre, där du kan njuta av god mat och dryck. Perfekt att runda av din vistelse med. Kanske du endast har besökt Åre på vintern för att åka skidor och inte riktigt vet vad Åre har att erbjuda under sommarmånaderna? Oroa dig inte, vi listar några saker som är perfekt när du vill uppleva Åre på sommaren!

1. Åre gamle kyrka – Ta del av samhällets historia!

Bara ett stenkast från torget kan du besöka Åre gamle kyrka som byggdes i sten under Medeltiden. Denna anrika byggnad är inte bara vacker att titta på, du kan även lära dig väldigt mycket om Åres historia. Kringliggande natur bidrar även med sitt och gör besöket till en minnesvärd upplevelse.

2. Kabinbanan - Upptäck Åre från högre höjder!

Åres kabinbana har länge uppskattats av de som besöker orten, oavsett vilken tid på året det är. Färden fortgår under cirka 7 minuter, där du har en magisk utsikt över den jämtländska naturen, samtidigt som du befinner dig 1274 meter över mark höjd under åkturen. Kabinbanan gör Åreskutan till det mest lättåtkomliga högfjället.

Stationen har även ett mysigt café med tillhörande värmestuga. På sommaren används kabinbanan framförallt av entusiastiska vandrare, då den tar dig till passande vandringsleder.

3. Fröå Gruva - Besök denna historiska gruvby!

På Åreskutans östra sida hittar du Åres omtalade gruvby med tillhörande Fröå gruva. Gruvan består av flera separata anläggningar och kringliggande betesmark, vilket gör detta resmål väl värt. Fina promenadleder gör det väldigt lätt att ta sig runt i gruvbyn.

Fröå Gruva var i drift mellan åren 1744-1919. Idag har gruvan restaurerats för att du som besökare ska kunna få en bra inblick över hur det var att arbeta på gruvan, när den var i bruk.  

4. Tännforsen - Ett av Sveriges allra största vattendrag!

Tännforsen räknas som en av Sveriges största vattendrag, med tillhörande vattenfall är det en fantastisk vy som erbjuds. Under vår- och sommarmånaderna är vattendraget som starkast och har ett vattenflöde på upp till 400 kubikmeter per sekund.

Du kan enkelt promenera ner till forsen från turiststationens parkering. Men om du besöker Åre för att vandra, finns det flertalet vandringsleder som tar dig förbi detta omtalade vattendrag. Bland annat St. Olavsleden om du letar efter en mer utmanande runda.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se