Upplev Kolmården

 2021-01-01
Upplev Kolmården

Kan du inte bestämma dig mellan att åka till en djurpark eller en nöjespark? Varför välja, när du kan åka till Kolmården och ha tillgång till det och mer! Kolmården, som öppnades redan 1965, är Nordens största djurpark och har spännande upplevelser för dig, oavsett vilket ålder du har.

På Kolmården kan du träffa fascinerande djur från världens alla hörn, skrika av glädje på häftiga berg- och dalbanor, och mycket, mycket mer.

Djuren

Om du har en fascination för djurvärlden är detta en underbar plats att se och förstå dem bättre på. Du kan träffa fler än 60 arter på Kolmården. Oavsett om du vill se delfiner, lejon, gorillor, giraffer eller elefanter, kan du hitta det här.

Ett spännande sätt att se djuren på är genom Kolmårdens visningar. Det finns många olika föreställningar och visningar på djurparken som är både lärorika och fascinerande. Upplev mäktiga fåglar i rovfågelvisningen Wings eller söta sälar i sälföreställningen SEALS.

Om du betalar lite extra kan du också få en exklusiv visning och komma djuren riktigt nära tillsammans med en djurvårdare. Få ett nära möte med en delfin, tiger, kapybara, eller ett lejon!

Åkattraktioner

Kolmården har också flera olika åkattraktioner. Delvis finns det många roliga attraktioner för de mindre, såsom Skalmans bilar, Mini-Hopp, Bamses flygande matta och Delfin-expressen. Men Kolmården är också hem till Wildfire, som utnämnts till Europas bästa berg- och dalbana, och världens bästa berg- och dalbana i trä. Åkattraktionen vänder din värld upp och ner i 115 kilometer i timmen. Du hänger upp och ner i luften flera gånger och slungas utför en backe med en hisnande 83 graders lutning. Den enda frågan är, vågar du?

Boende

När det gäller boende finns det flera val, varav ett är att bo ett stenkast från Kolmårdens äventyr. När du bokar Kolmårdens boendepaket så bor du på Vildmarkshotellet.

Vildmarkshotellet tillåter mycket utrymme för bus och är riktigt barnvänligt för barnfamiljer som kommer på besök. Hotellets rum är designat i vacker nordisk inredning och gör dig granne till både havet och vildmarken. Njut av hotellets spa, bad, gym, terrass och mat i världsklass.

Om du inte behöver bo precis vid djurparken finns det naturligtvis många andra fina alternativ i närheten. Ett boende med imponerande höga poäng är Marmorcafets B&B. Detta bed & breakfast ligger endast 2 kilometer från djurparken om du vandrar längs den vackra Bråvikens naturstig, eller 5 kilometer med bil. Marmorcafets B&B har bra familjerum, lyxig inredning och en fantastisk frukost.

Relaterade artiklar

Sveriges finaste städer

Sveriges finaste städer

De flesta svenskar tycker vanligtvis att deras hemstad är den vackraste i landet. Men det beror inte alltid på att staden verkligen är den finaste. 

Sveriges finaste städer

Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark

Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark 2020

Kolmårdens djurpark är Nordens största djurpark och lockar varje år hundra tusentals turister från världens alla hörn. Djurparken är en populär semesterutflykt för barnfamiljer och har något att erbjuda såväl stora som små besökare. 

Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark 2020

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se