Upptäck ditt paradis med säker internetuppkoppling

 2021-11-24
Upptäck ditt paradis med säker internetuppkoppling

Vi svenskar är mycket stolta över vårt land och det med all rätt. Sverige är fantastiskt på en mängd olika sätt, men främst tänker jag på hur fantastiskt vackert och mysigt det kan vara var du än befinner dig i landet. Ofta när man pratar om paradis så tänker många på palmer och kritvita stränder med värme och sol och bad. Men är det verkligen bara det som är paradiset?

Nej, det är det verkligen inte.

Jag skulle vilja säga att vi alla lever i ett paradis, men vad vi definierar som ett paradis beror på vad vi har för förväntningar och vad det är som får oss att njuta och må bra. Men det beror också på vad du uppskattar och vilken sinnesstämning du är i. Att uppleva paradiset kan räcka med att du studerar och fascineras av en enkel blomma eller går omkring i naturen och upplever hur fantastisk vår värld ser ut och just i ögonblicket känna att man befinner sig i paradiset. Med andra ord är paradiset ingen särskild plats, utan en upplevelse.

Paradiset i storstäderna

Våra storstäder är fantastiska och varje stad bär på sin egen speciella atmosfär. Ni som har besökt alla våra storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö har säkert känt av, vilken otroligt skillnad det är mellan städerna i känslan av att vistas där. Känslan och pulsen i Stockholm är helt annorlunda än i Göteborg och Malmö. Samma sak är det med alla städer, det finns en speciell energi eller puls i varje enskild stad.

Stockholm

Stockholm är en mycket vacker stad, kanske är det på grund av att staden är uppbyggt på 14 öar. Om det bara är en sak du vill uppleva i Stockholm så är det att vandra omkring Gamla stan. Här finns allt du kan tänka dig när det gäller sevärdheter, statyer, museum, barer och mysiga matställen. Låt dig bli förälskad och imponeras av atmosfären i stadsdelen, när man går där på de slingriga kullerstensgatorna känns det nostalgiskt på nåt sätt och som att man förflyttas tillbaka i historien.

Göteborg

Göteborg har mycket att erbjuda när det gäller shopping, mat, nöjesliv och kultur precis som i många storstäder. Men det finns några saker som man inte bör missa, som att ta en promenad i Haga och bli förälskad i miljön och ta en fika på en av de kända bagerierna. Fiskhamnen är ett måste när man är på besök i Göteborg och ett besök på en riktig fiskrestaurang, det är ett paradis för dig som är en riktig fiskälskare.

Stadsdelen Haga

Haga är en av de äldsta stadsdelarna i Göteborg och är som en separat liten by mitt i den stora staden. Det är en charmig stadsdel med bilfria kullerstensgator och gamla trähus med innegårdar som var så vanligt förr. Låt dig charmas av de mysiga caféerna och pubarna på innegårdarna och i de mysiga butikerna hittar du alla möjliga sorters hantverk som stickade tröjor till stöpta ljus, känslan är att man befinner sig i en annan värld.

Malmö

Malmö bjuder på en unik atmosfär om man jämför med andra svenska städer. Känslan är lite som att vara utomlands och det går inte att undvika att bli förälskad i pulsen och energin som finns på Malmös gator. Kanske är det alla unika byggnader som staden är fylld av, men jag är övertygad om att det också är malmöborna som gör det.

Hitta ditt smultronställe

Det är en naturlig instinkt för oss människor att söka efter lyckliga upplevelser och det gör vi genom att träffa vänner, resa till roliga ställen, äta gott, gå på bio, spela spel eller titta på roliga tv-program med mera. Vill du se dig om för att uppleva häftiga platser är Sverige ett fantastiskt land med många smultronställen.

Sverige har många unika platser som lockar till sig folk från hela världen, allt från norrsken och ishotell uppe i norr, Höga kusten i Ångermanland, Njupskär vattenfall och ner till Ales stenar/Stonehenge i Skåne och mycket mer där emellan.

Resorna ökar

I dagens moderna samhälle blir vi alltmer mobila, några av orsakerna till att resorna ökar är att resor har blivit billigare och det är enkelt att boka en resa online själv. I takt med att vi i Sverige har fått det bättre och fått mer pengar i plånboken har behovet också ökat att komma ifrån och koppla bort vardagen en stund. Men de flesta av oss har en mobil i fickan och är uppkopplade via internet var vi än är och vi googlar fram nästan all information på nätet.

Säker wifi på offentliga platser

Tillgången till gratis WiFi på offentliga platser har ökat lavinartat de senaste åren och det finns tillgång till WiFi på de flesta restauranger, hotell, flygplatser och stormarknader. Vilket är fantastiskt bra i många sammanhang och skapar en otrolig frihet för de som är mobila. Dock har friheten ett otrevligt pris i form av olika säkerhetsrisker när du använder offentlig WiFi på de olika platserna, vilket kan få konsekvenser som många inte tänker på eller förstår.

Riskerna med offentlig Wi-Fi

I takt med att gratis WiFi blir allt vanligare på offentliga platser, drar det till sig många användare förstås, men det utgör också ett paradis för hackare. När det inte krävs någon autentisering för att ansluta sig till ett nätverk, är det fritt fram för hackarna att angripa oskyddade enheter på nätverket. Det en hackare kan göra är att kapa information som du sänder via den oskyddade WiFi anslutningen som kort-information, inloggningsuppgifter etc.. Men detta betyder inte att du måste undvika gratis WiFi, eftersom det finns en ganska enkel lösning på problemet.

Använd ett VPN

När du använder internet via ett VPN fungerar det som en privat tunnel som din information färdas genom till sin destination. Eftersom den är privat kan ingen varken se den eller använda den. Här kan du skaffa ett bra vpn: skaffa VPN till alla dina enheter nu.

Det bästa är om du använder ett VPN på din enhet från ett etablerat och välrekommenderat företag som BlufVPN till exempel. Men är du ute efter ett VPN med riktig pålitlig anslutning, hastighet och bra funktionalitet har BlufVPN något som heter Kill Switch.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se