Upptäck ett annorlunda Göteborg

 2020-11-12
Upptäck ett annorlunda Göteborg

Det finns fantastiskt mycket att se, upptäcka och göra i Göteborg. Men vad gör du om du vill se mer än de klassiska platserna som Avenyn, Feskekôrka och Liseberg? De här ställena är väl värda ditt besök men nu ska vi titta lite extra på alternativ till de mest välkända attraktionerna i staden. Många upplevelser gömmer sig inte alls långt från vår blick, det gäller bara att upptäcka de här gömda skatterna.

Kronhuset och Kronhusbodarna

Här har vi ett av Göteborgs allra äldsta hus, som daterar så långt tillbaka som till mitten av 1600-talet. Då användes det som magasin för krigsmateriel och militära uniformer eftersom Sverige vid den tiden rustade för krig med Danmark. Byggnaden fick även agera rikssal när riksdagen samlades i Göteborg. Byggnaden är sex våningar hög och uppförd i holländsk stil.

Kronhuset ligger bakom Gustav Adolfs torg och är idag en levande och inbjudande plats med en mängd olika hantverk. Här finns bland annat krukmakeri, smyckesmide, choklad- och karamellbutik, tvåltillverkning, kafé och konditori, galleri, konsertlokal och mycket mer. Det är en plats full av atmosfär och ett måste när du besöker Göteborg.

3 Små Rum

Älskar du öl så kan ett besök på 3 Små Rum vara något för dig. Här tar man kvalitetsöl på fullaste allvar – du kan till exempel inte beställa ”en stor stark” här. Ölbaren ligger ett kort stenkast från paradgatan Avenyn så det är lätt att ta en avstickare hit när andan faller på. De har ett flertal lokala ölsorter på sin meny och blev till och med omskrivna i New York Times 2012. Är du sugen på mat så serveras här både pubmat, vegetariskt och persiska rätter. Med sitt motto ”don’t ask for blask” serveras du såklart även riktigt god kvalitetsöl tillsammans med en härligt avslappnad stämning och trevligt folk.

Sälsafari

Upplev Göteborgs fantastiska skärgård och få en möjlighet att se sälar. Är du intresserad av att ge dig ut på sjön en sväng så finns olika skärgårdsturer med sälsafari att boka. Göteborg har en oerhört vacker skärgård, vilket gör det här till en upplevelse utöver det vanliga. Med vissa båtturer får du även möjlighet att stanna till en stund på någon av öarna. Det här blir ett spännande äventyr för hela familjen där vind, vatten och saltstänk kombineras med glädje, spänning och möjligheten att se sälar i deras naturliga omgivningar.

Trädgårdsföreningen

Mitt i Göteborg ligger Trädgårdsföreningen; en av de bäst bevarade 1800-talsparkerna I Europa. Här kan du njuta av tropiska växter i det stilfulla växthuset eller dofta dig igenom tusentals blommande rosor i Rosariet under sommarmånaderna. Detta är en plats där du färdas tillbaka i tiden och verkligen kan koppla av från stress och vardagsbekymmer. 1992 blev Trädgårdsföreningen den första parken i Sverige som förklarades som byggnadsminne enligt Kulturmiljölagen.

Aeroseum

En liten bit utanför Göteborg ligger Aeroseum – ett specialmuseum som tar dig med på ett hisnande äventyr! Här kan du se en mängd olika militärflygplan, helikoptrar och mycket mer. Du kan välja att ta en guidad tur men även prova hur det är att vara pilot med hjälp av en simulator (de har åtta olika att välja på). Det här är ett ställe för hela familjen! Om du är flygrädd erbjuder även Aeroseum en kvällskurs där man arbetar med rädslan för att göra det lättare för dig.

Relaterade artiklar

Sveriges bästa motorcykelrutter för hänförande utsikter

Sveriges bästa motorcykelrutter för hänförande utsikter

Sverige, med sina vidsträckta landskap, slingrande vägar och imponerande naturfenomen, är ett paradis för motorcykelfantaster. 

Sveriges bästa motorcykelrutter för hänförande utsikter

Sevärdheter i Göteborg

Sevärdheter i Göteborg

Sevärdheter i Göteborg – Vid ett besök i staden finns det ett flertal platser du inte för missa. Vi listar våra favoriter! 

Sevärdheter i Göteborg

Sveriges 10 största städer 2020

Sveriges 10 största städer 2020

Vet du vilka Sveriges största städer är? Du kan säkert räkna upp dem hyffsat bra, men vet du ordningen och ungefär hur måna som bor där? 

Sveriges 10 största städer 2020

De bästa festivalerna i Sverige 2020

De bästa festivalerna i Sverige 2020

Vill du gå på festival i sommar? Vi har sammanställt vad Sverige har att erbjuda i sommar. 

De bästa festivalerna i Sverige 2020

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se