Vad är en Power Bank?

 2022-05-08
Vad är en Power Bank?

Att få slut på batteri kan vara ett stort problem, särskilt när du inte har tillgång till ett vägguttag för att ladda din telefon. Då är det dags för powerbanks! En powerbank kan hålla din telefon full av batteri utan ett uttag, så att du aldrig behöver missa en selfie eller ett samtal från din mamma.

Det är dags att ladda upp för att lära dig allt om power banks, från deras syfte, de olika typerna och varför du behöver en!

Vad är syftet med en powerbank?

Syftet med en powerbank är att ladda batteridriven elektronik när du är på språng! En powerbank kan vara tillräckligt liten för att få plats i fickan eller så kan de vara större med högre kapacitet.

Power banks används för att ladda mobiltelefoner, surfplattor, högtalare och till och med bärbara datorer! Om du kan koppla in den i en vägg för att ladda den, är chansen stor att en powerbank kan ladda den.

När tillverkades den första powerbanken?

Den första bärbara powerbanken skapades 2001 av ett kinesiskt företag som heter Pisen. Den ursprungliga konstruktionen bestod av två AA-batterier som sattes ihop av en krets! Den gjorde sin offentliga debut på Las Vegas International Consumer Electronics Show.

Den första powerbanken var otymplig och hade kort batteritid. Idag finns det mycket mer sofistikerade och kompakta konstruktioner med mycket bättre batteritid. De flesta moderna power banks kan rymmas i handflatan och ladda din smartphone flera gånger innan batteriet tar slut.

Vem uppfann den första Power Bank?

Den första powerbanken, Power King, uppfanns av ett kinesiskt företag som heter Pisen. Ett expeditionsteam i Antarktis begärde en bärbar laddare för sina videokameror och andra enheter. Kalla temperaturer skulle äventyra batteritiden för deras utrustning, så en powerbank var en nödvändighet för resan.

Vilka är de olika typerna av Power Banks?

Power banks finns i en mängd olika former och storlekar. Vissa power banks har flera användningsområden utöver att ladda dina elektroniska enheter!

Vad betyder mAh?

mAh betyder milliamperetimme. Det är en måttenhet som används för elektrisk ström, särskilt för batterier. Ett batteri som har en högre mAh har mer kraft och batteritid.

För uppladdningsbara batterier som finns i power banks visar mAh hur mycket laddning batteriet kan hålla och hur länge det kan driva en annan elektronisk enhet innan det behöver laddas.

Hur vet jag vilken kapacitet min powerbank har?

Innan du investerar i en powerbank vill du veta hur länge batteriet räcker. Genom att känna till kapaciteten hos din powerbank kan du se till att du får en som uppfyller dina behov. Använd ekvationen nedan för att ta reda på den ungefärliga batteritiden för din powerbank.

Om din powerbank har 10 000 mAh ska du dividera det med mAh för den enhet du vill ladda. En snabb sökning på nätet kan ge dig mAh för din enhet om du är osäker eller inte kan hitta batteriet. En iPhone XS har till exempel ett batteri på 2 658 mAh. Med hjälp av ekvationen skulle det ta 3 timmar och 7 minuter att ladda din iPhone XS innan din powerbank på 10 000 mAh tar slut på batteritiden.

Vilken typ av Power Bank är bäst?

Den bästa typen av powerbank har en mAh som är högre än den enhet du vill ladda. Ju större batteriet är på din telefon eller annan elektronisk enhet, desto mer ström behöver du från din powerbank för att ladda den.

Om din elektroniska enhet till exempel har ett batteri med 2 000 mAh vill du skaffa en powerbank som har minst 2 000 mAh eller mer. På så sätt kan du få minst en full laddning av din enhet utan att behöva ladda powerbanken.

Vad är skillnaden mellan en powerbank och en bärbar laddare?

Det finns ingen skillnad mellan en powerbank och en bärbar laddare. Båda namnen kan användas för att hänvisa till exakt samma batteripaket som du använder för att ladda en enhet.

En powerbank har flera smeknamn, bland annat:

  • Batteripaket
  • Bränslebank
  • Fickcellsbatteri
  • Reservladdningsenhet
  • Trådlös laddare
  • Bärbar laddare

Vad är skillnaden mellan en Power Bank och en bärbar laddare?
Oavsett vilket namn du vill använda för din powerbank kommer du att vara tacksam för att du har den till hands när din elektroniska enhet behöver lite extra juice!

Vilka powerbanks är tillåtna på flygplan?

Enligt Transportation Security Administration måste power banks som innehåller ett litiumjonbatteri packas i en handbagageväska. Anledningen till att power banks inte tillåts i incheckade väskor är att batteriet innehåller potentiellt farliga brandfarliga material.

Federal Aviation Administration (FAA) tillåter inte någon typ av batteri ombord på ett flygplan som överstiger 27 000 mAh. Ha dessa riktlinjer i åtanke innan du flyger och se till att packa dina power banks ordentligt!

Slutsats

En powerbank kan göra stor skillnad när du campar, reser eller deltar i en festival. Den kan hjälpa till att förhindra att din telefon, surfplatta eller annan elektronisk enhet får slut på batteri. Du vet aldrig när du kan fastna utan ett vägguttag, så att ha en powerbank i närheten kan rädda

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se