Vad kan man göra i Kalmar?

 2021-06-17
Vad kan man göra i Kalmar?
Under pandemin så är det många som har upptäckt att det finns fantastiska platser även i Sverige. Vi behöver inte resa långt bort för att uppleva något utan det finns även i vårt land. Kalmar på östkusten är en pärla under sommaren och förutom att det är nära till Öland så har det massvis att erbjuda i staden. Öland är ett populärt resmål men det är allt ör få som stannar i Kalmar på vägen dit. Det hoppas jag att jag kan ändra lite genom att bara nämna några av de saker som Kalmar erbjuder, det finns mer.

Mycket mycket historia

Ni som an er historia vet att Kalmarunionen har en plats både i den svenska, danska men även Norska historieberättelsen. Under en tid så styrdes dessa tre länder härifrån och det har naturligtvis gjort att Kalmar har massvis av intressanta museum och andra kända platser från den tiden. Det kanske allra kändaste är Kalmar slott. Slottet berättar historia från så långt som 800 år tillbaka i tiden. Slottet var under en långt tid väldigt viktig för Sverige försvar och det kallades under en tid för rikets nyckel. Så lite som möjligt har ändrat sedan 1592 då den sista restaureringen gjordes och du kan här se utställningar, läsa historia eller få dig en bit mat.

Kalmar Läns Museum är ett museum med kulturhistorisk inriktning som är väl värt ett besök. Det ligger mitt inne i Kalmar och kan berätta både gammal men även mer nutida historia om Sverige och Kalmar.

Du bör ta dig ut till strandremsan på kvällstid för att se Ölandsbron som lyser upp himlen i fina färger. Ta med något gott att dricka eller kanske grilla på en av Kalmars stränder och ni kommer att ha en riktigt trevlig kväll.

Flest dinosaurier i Europa

World Of Dinosaurs ligger i Kalmar och det är faktiskt Europas största Dinosaurie-utställning. Spendera några timmar här för att gå runt och titta på skelett och läsa fakta om de största landdjur som någonsin har levat på vår jord. Det finns dinosaurier från över 100 olika länder och över 150 skelett som är välbevarade och gör att det är ganska enkelt att föreställa sig dessa bestar som levande djur.

Är du ute efter något mer lugnt så finns det en fantastisk park i Kalmar som heter Stadsparken. Det finns lekplatser för de allra minsta och det finns gott om blommor och växer att titta på för de som är intresserade. Det rinner en å genom hela parken och sätt er bredvid den med en picknickkorg och något gott att dricka så kommer ni garanterat att få en lugn och skön dag. Vill ni inte ha en picknik med er så finns Stortorget ett stenkast därifrån som erbjuder många fina restauranger. Det är bra med städer som är lite mindre, det finns alltid något som är nära och ni kommer att få en bra känsla av Kalmar på bara någon dag. Ändå finns det spå mycket att göra där.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se