Vilka länder accepterar kryptovaluta som betalningsmetod?

 2022-07-20
Vilka länder accepterar kryptovaluta som betalningsmetod?

Kryptovaluta har funnits i några år nu och blir allt mer vanligare. Det är inte längre bara en spekulativ investering, utan kan användas som en betalningsmetod i vissa länder. Med det sagt är det inte så pass vanligt att alla länder tillåter det som en betalningsmedel. Utan i själva verket använder vi fortfarande de primära, traditionella valutorna som exempelvis den svenska kronan och euron som betalningsmetod.

I den här artikeln listar vi tre länder du kan resa till som ligger i framkant av kryptovalutor. De har - eller planerar - att utöka sina system så att kryptovalutor kan bli mer tillgängliga och användare enkelt kan handla med dem.

El Salvador är det första landet att acceptera Bitcoin som nationell valuta

El Salvador har varit ett nav för brytning av kryptovalutor sedan länge tillbaka. Vilket har hjälpt det att bli ett av de mest krypto vänliga länderna i Latinamerika.

Det centralamerikanska landet El Salvador blev år 2021 det första landet i världen som accepterar Bitcoin som nationell valuta. Det beror på dels på att många salvadoraner jobbar och bor utomlands - och gör penningöverföringar till sin familj i landet. Vilket utgör en betydande del av landets ekonomi. Men även för att locka fler utländska investerare och turister.

I det här landet kan du alltså använda Bitcoin för att enkelt betala hyrbilen, hotellet till restaurangen och en mängd andra anläggningar.

Legano i Schweiz accepterar snart kryptovalutor som lagliga betalningsmedel

Den vackra schweiziska staden Legano kommer snart att bli den första staden i Schweiz som accepterar kryptovalutor som lagligt betalningsmedel - och detta är det första steget till att skapa sin egen kryptovaluta, kallad "Legano". Detta beslutet fattades av stadens direktör Pietro Poretti och borgmästare Michele Foletti.

Panama har tagit tydliga steg mot Bitcoin

Efter El Salvador har det centralamerikanska landet Panama också tagit tydliga steg mot Bitcoin. Bland annat har landet utarbetat en lagstiftning för att göra kryptovalutan till ett lagligt betalningsmedel i landet. Så sent som 2019 släppte Panama's kongress ett lagförslag som skulle förse kryptovalutor med bland annat juridisk, regulatorisk och skattemässig säkerhet för användning, innehav i Panama. Syftet med detta initiativ är att attrahera investeringar och skapa jobb.

Vart kommer jag igång med kryptovalutor?

Det är tydligt att kryptovalutor blir alltmer populära. Även om det kan kännas lockande att köpa Bitcoins, så är det bästa sättet att komma igång genom att få lite grundläggande kunskap om hur det fungerar. Om du vill börja investera i kryptovalutor kan du läsa den här guiden om hur man köper bitcoin för att få mer kunskaper.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se