Intressepunkter i Åtvidabergs kommun

Senaste intressepunkterna i kommunen

Om Åtvidaberg kommun


Åtvidaberg har ett lyckat läge med närhet till både kust och storstad. Här finns en fantastisk natur med eklandskap, över 200 sjöar och vattendrag samt djupa skogar. Åtvidaberg är också känt för att ha ett rikt kultur- och föreningsliv och här finns möjlighet att utöva i stort sett vilken idrott du vill.

Här kan du och din familj bo riktigt bra i trygga och sköna omgivningar. Du hittar både skolor, hus, tomter och boende för natten i miljöer som många bara drömmer om.

Åtvidaberg är också känt för att ha ett rikt kultur- och föreningsliv – du kan spela teater, musik eller utöva i stort sett vilken idrott du vill.

Ett kulturellt centrum är på väg att växa fram i Åtvidabergs historiska industrikvarter där redan kulturskolan, museer, café, secondhandbutiker och hantverkare finns.

Åtvidaberg är en klassisk bruksort med en stolt historia som har gått från bruksanda till framåtanda. Helhetssyn, tänka långsiktigt och ha mod att sticka ut och prova nya lösningar genomsyrar kommunens sätt att arbeta vilket skapar möjlighet för utveckling och tillväxt i ekonomi, befolkning och näringsliv. I Åtvidaberg öppnas möjligheter både för dig som är turist, invånare och företagare.

Åtvidabergs kommun är en kommun i Östergötlands län. Centralort är Åtvidaberg.

Kommunens område ligger med en större del i landskapet Östergötland, medan den sydöstra delen (distrikten Gärdserum och Hannäs) tillhör Småland. Kommunen gränsar i väster till Kinda och Linköpings kommuner, i norr till Söderköpings kommun, i öster till Valdemarsviks kommun samt i söder till Västerviks kommun.

Sevärdheter

Åtvidabergs Bruks- och Facitmuseum
Hägerstad slott - känt från tv
Mormorsgruvan

Idrottslag

Åtvidabergs FF


Mer information hittar du här
Här kan ni se vad wikipedia skriver

 

Letar du efter saker att göra i Åtvidaberg kommun?

Vi har hela 76 st registrerade intressepunkter i Åtvidaberg kommun. Saknar du någon intressepunkt som inte finns i dessa listor?

För att hjälpa dig att hitta intressepunkter i bland annat Åtvidaberg kommun, så hjälps vi åt tillsammans med våra användare att registrera alla intressepunkter som finns hos oss. Hjälp oss gärna genom att registrera det du saknar

Du hittar mer information om Åtvidaberg kommun här. Du kan alltid söka och läsa vidare hos wikipedia om Åtvidaberg

Populära saker att göra i Åtvidaberg kommun

Åtvidaberg kommun har mycket att uppleva och göra, dessa kategorier är de med flest intressepunkter laddade med information för dig. Lekplatser, Kultur & Nöje, Orter, Caféer, Parker, Begravningsplatser, Samhälle & Service, Utflyktsmål & Sevärdheter, Fartkameror, OKQ8, Julbord, QStar, Bensinstationer, Sport & Fritid, Svensk Kassaservice

Orter

I Åtvidaberg kommun finns följande orter Holmbo  Åtvidaberg  Rumma  Haversby  Kvarnvik  Falerum

Angränsande kommuner

Åtvidaberg kommun angänsar till Kinda kommun, Åtvidaberg kommun, Valdemarsvik kommun, Linköping kommun, Söderköping kommun, Västervik kommun

Läs mer om Kinda kommun Åtvidaberg kommun Valdemarsvik kommun Linköping kommun Söderköping kommun Västervik kommun

Sätt din kommun på kartan

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se